Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Joakim Lind

”Belöningen är att få höra hur gitarren låter”

Att kombinera hantverk med kreativitet var det som lockade Joakim Lind till Musikinstrumentakademien. Nu har han påbörjat arbetet med sin första gitarr och framtidsdrömmen är en egen gitarrverkstad.

Intresset för musik har Joakim ärvt från sin pappa som är en stor musikälskare. Nu går han första året på Musikinstrumentakademien och trivs som fisken i vattnet. Den avslappnade stämningen på skolan och att han får jobba på i sin egen takt passar honom bra. Men också att han verkligen får fördjupa sig i sina två favoritintressen - hantverk och musik.

− Att bygga akustiska gitarrer är mer avancerat än vad jag trodde. Jag måste vara noggrann hela tiden eftersom alla detaljer kommer att påverka ljudet. Tappar jag fokus är det lätt att det blir fel, säger Joakim Lind.

Vad är det bästa med utbildningen?
− Det roligaste är att vara i verkstan. Jag gillar att först arbeta med det grova träet och sedan efter ett tag se att det börjar bli något av det. Den stora belöningen kommer när strängarna sätts på och man får höra hur gitarren låter.

− Våra lärare är väldigt bra på att guida oss genom arbetets gång. De är ju de som är experter på det vi gör och med dem känns ingenting omöjligt. De flesta idéer vi har går att genomföra med lite hjälp och råd.

Vad har du för framtidsplaner?
− Min dröm är att få bygga och skapa med händerna och ha en egen gitarrverkstad.

Intervjuer

Toggle module

Viktiga datum och tider

Toggle module

Utbildningen pågår: HT19-VT22
Sista ansökningsdag: 15/4 2019
Startdatum: 19/8 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.

Film

Toggle module

Instagram

Toggle module