Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Johannes Larsson

”Jag blir jordnära av att jobba med trä”

Johannes Larsson byggde sin första gitarr redan som 15-åring. Drömmen om att en dag få fortsätta med gitarrbyggandet har funnits där sedan dess. Efter en karriär som ingenjör gjorde han slag i saken och går nu sitt andra år på Musikinstrumentakademien.

− Hittills har jag i skolan byggt två klassiska gitarrer, en traditionell stålsträngad och jag är snart klar med en modern stålsträngad. För mig är det väldigt avkopplande att få jobba med trä. Jag spenderar mycket tid i verkstan och det är verkligen spännande att arbeta med en ny gitarr och få följa hela utvecklingen från trä till gitarr, säger Johannes Larsson.

− Det bästa är att få höra slutresultatet, när strängarna kommer på och jag får höra hur det låter. Visst krävs det tålamod för att få till det rätta ljudet. Man måste hela tiden vara noggrann.

Vad tycker du om lärarna?
− De är både bra och inspirerande. Det är en fördel att de har lite olika bakgrund och därför kompletterar de varandra på ett bra sätt.

Vilket är det svåraste momentet?
− Att lacka gitarren. Det krävs mycket erfarenhet och kunskap om materialet för att det ska bli bra. Där finns inga genvägar.

Vad har du för framtidsplaner?
− Jag tänker mig en framtid där jag kombinerar mitt ingenjörsjobb med gitarrbyggande i egen verkstad. Där vill jag utveckla gitarrbyggandet och skapa traditionella gitarrer med ett alldeles eget sound.

Intervjuer

Toggle module

Viktiga datum och tider

Toggle module

Utbildningen pågår: HT19-VT22
Sista ansökningsdag: 15/4 2019
Startdatum: 19/8 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.

Film

Toggle module

Instagram

Toggle module