Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Maria Karlsson

Maria Karlsson

Titel: Lärare i möbelrestaurering
Telefon: 0504-125 50
E-post: maria.karlsson2@folkuniversitetet.se

Maria Karlsson driver sedan 2014 eget företag inom möbelrestaurering med inriktning på rotting- och snörflätning. Hon har bland annat flätat rotting- och sjögrässitsar i Carl Malmsten-serien åt Tre Sekel Möbelsnickeri AB och medverkat med flätning till möbelserien ”Talking Pieces” av Emma Olbers och Lisa Hilland.

Maria har tidigare arbetat som konstruktör inom metallindustrin, där hon fick erfarenhet av problemlösning och av att arbeta i högt tempo. Hon är utbildad designingenjör (integrerad produktutveckling), vilket har gett henne kunskaper om hela produktutvecklingsprocessen, från idé till färdig produkt.

Maria brinner för de utmaningar hon ställs inför som möbelrestaurerare och gillar att i dialog med kunden komma fram till den lösning som fungerar bäst mot bakgrund av varje föremåls historia och funktion. Alla möbler bär på sin unika historia och genom att syna dem och arbeta med dem har Maria utvecklat sina kunskaper om möblers historia, funktion och estetiska uttryck.

”Det unika med Tibro Hantverksakademi är all kompetens som finns under samma tak – både bland lärare och studerande! Vi ger de studerande en stabil grund för att utvecklas utifrån sin förmåga, i den riktning de själva finner lockande. Att agera bollplank i olika situationer och problemlösningar är viktigt för oss.” – Maria Karlsson

Web: www.firmamariakarlsson.se 
FB: www.facebook.com/firmamariakarlssontibro
Instagram: firmamariakarlsson

Kontaktinformation:

Telefon: 0504-125 50Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Toggle module
Facebook Folkuniversitetets Hantverkscentrum
Toggle module
Instagram Hantverkscentrum i Tibro
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Inloggning till Schoolsoft för dig som studerar på Tibro Hantverksakademi.