Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Olle Hjertquist

Olle Hjertquist

Titel: Lärare i trähantverk och specialsnickeri
Telefon: 0504-125 50
E-post: tibrotrahantverk@folkuniversitetet.se

Vid sidan av lärartjänsten driver Olle Hjertquist ett möbelsnickeri med tapetserarverkstad. Där arbetar han mestadels mot designers med prototyper och med framtagning av egna produkter.

Genom sin bakgrund som fabrikör med åtta anställda på ett möbelföretag i Småland har Olle erfarenhet av både små- och storskalig möbeltillverkning. Han har breda kunskaper om maskiners möjligheter och begränsningar, när man bör tillämpa handverktyg samt olika konstruktionslösningar och material.

Olle brinner för att arbeta med trä, med alla dess egenskaper och möjligheter. Även det som sägs vara omöjligt vill han försöka hitta en lösning på, så att det blir möjligt.

Med specialkunskaper som skiktlimning, formpressning via vakuumpress och basning ser Olle till att de studerande på skolan får pröva det mesta inom möbeltillverkningen.

”Det unika med Tibro Hantverksakademi är den härliga blandningen av människor med olika bakgrunder, erfarenheter och mål. Detta gäller även på vår ettåriga utbildning i Trähantverk, där många av de studerande har tagit tjänstledigt från sina ordinarie arbetsplatser för att pröva något nytt. Alla möten gör att jag ständigt utvecklas – och gläds åt att se de studerande utveckla sitt intresse för hantverket.”

– Olle Hjertquist

Kontaktinformation:

Telefon: 0504-125 50Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Toggle module
Facebook Folkuniversitetets Hantverkscentrum
Toggle module
Instagram Hantverkscentrum i Tibro
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Inloggning till Schoolsoft för dig som studerar på Tibro Hantverksakademi.