Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Susanne Bogvi Dahlström

Susanne Bogvi Dahlström

Titel: Lärare i möbelrestaurering
Telefon: 0504-125 50
E-post: susanne.bogvi.dahlstrom@folkuniversitetet.se

Susanne är utbildad Möbelkonservator på Carl Malmsten-furniture studies. Har tidigare studerat till Möbelsnickare på Hammarö och Möbelrestaurerare på Stenebyskolan. Hon arbetar som möbelkonservator på Vadsbo Museum parallellt med sitt uppdrag som restaureringslärare. Vid sidan av sina anställningar driver Susanne eget företag inom möbelrestaurering/-konservering. Susanne har tidigare jobbat som snickare och ytbehandlade inom industrin på Lundbergs Möbler i Tibro och som produktionsledare på Kumla anstalten.

Med den stora erfarenheten inom snickeri, möbelkonstruktion, ytbehandlingar och bevarande, har Susanne en stor bredd av kunskap som hon förmedlar till sina studerande.

Susanne brinner för historien bakom möblerna, vad objekten har varit med om genom åren som berättas av dess nuvarande skick, konstruktion, märken och slitningar. Traditionen med material och tekniker som tillsammans skapat gedigna, hållbara möbler. Varje möbel har sitt egna liv, sin egen historia. Att få grotta ner sig i varför en yta slitits på ett visst sätt, varför hantverkaren valt just den konstruktionen, och hur designen utformats, det är något som får en att ständigt utvecklas och att alltid för lära sig nya saker, säger Susanne.

”Det unika med Tibro Hantverksakademi är alla fantastiska människor som möts i hantverket. Alla har individuella bakgrunder, mål och framtidsplaner och lär på olika sätt. Varje dag blir en utvecklande utmaning genom spännande diskussioner utifrån vad de studerande vill och har erfarenhet av, och att praktiskt pröva olika lösningar.”

– Susanne Bogvi Dahlström 

Kontaktinformation:

Telefon: 0504-125 50Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Toggle module
Facebook Folkuniversitetets Hantverkscentrum
Toggle module
Instagram Hantverkscentrum i Tibro
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Inloggning till Schoolsoft för dig som studerar på Tibro Hantverksakademi.