Sök Meny
Utbildning inom Administrativt arbete

Administrativt arbete

Administrativt arbete är en yrkesorienterad utbildning för dig som vill arbeta administrativt på allt från redovisningsbyråer och industriföretag till ideella organisationer och statlig förvaltningar.

Utbildningen inleds med en orienteringskurs på tre veckor.

Mål

Som ekonomiassistent eller löneadministratör arbetar man med företagets bokföring, utbetalningar, fakturering, inköp/inköpskontroll, löner, skatter, underlag för bokslut med mera. Det är viktigt att lära sig att vara noggrann, ha god serviceförmåga och gilla att arbeta med siffror.

I rollen som t ex ekonomiassistent kan arbetsuppgifterna variera beroende på arbetsgivare. I små företag och organisationer kan arbetsuppgifterna vara mycket varierande, hos en stor arbetsgivare är de ofta mer specialiserade. Du kommer att få möjlighet att bekanta dig med VISMA SPCS-program i bokföring och löneadministration, en kunskap som kommer vara en fördel när du söker arbete.

Utbildningen kommer i största möjliga mån att individanpassas efter dina behov, intressen och förutsättningar. Detta betyder att du tillsammans med oss tar fram din egen studieplan, där du kan fokusera på det du behöver för ett arbete inom området Administrativt arbete.
I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande. Var du kommer att praktisera och i vilken omfattning bestäms i samråd med projektledaren.

Förkunskapskrav

Grundskola eller motsvarande kunskaper. Om du inte har svenska som modersmål krävs att du har godkänd Sfi kurs D eller motsvarande kunskaper.

Kommande kursstarter 2015

Vi har ingen start i höst. För mer information, kontakta Lärcentrum  www.helsingborg.se/larcentrum

Ansökan

Du gör din ansökan på Helsingborgs Lärcentrum om du är skriven i Helsingborg. I annat fall lämnar du din ansökan till vuxenutbildningen i din hemkommun. Kursen är CSN-berättigad.

För att göra en  webbansökan hos lärcentrum klickar du här

Kurserna

760 gymnasiepoäng – 38 veckor

Orienteringskurs  

 

 60 p

Företagsekonomi 1  

FÖRFÖR01 

100 p

Företagsekonomi 2   

FÖRFÖR02 

100 p

Entreprenörskap 1

ENTENR0

100p

Administration 1    

ADMADM01

100p

Administration 2

ADMADM02

100p

Information o Kommunikation  

 INFIN01

100p

Redovisning 2 

FÖRRED02    

100p

alternativt till Redovisning 2:
Personaladministration   

 ADMPER0  

 100p

Engelska 5 eller 6, Danska

Stöd och fördjupning i svenska

SAS Svenska som andra språk med yrkesinriktning erbjuds

Lokal

Gasverksgatan 15, 5 v.  i Helsingborg

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Ansökan

Du ansöker till vuxenutbildningen via Lärcentrum i Helsingborg, Järnvägsgatan 35 eller Vägledning Ängelholm, stadsbiblioteket 1:a våningen. Det är kommunen som avgör om du är behörig att läsa på komvux.