Sök Meny
Lerum

Lerum

Sedan augusti 2013 har Folkuniversitetet uppdraget från Lerums kommun att genomföra fristående kurser inom komvux. Det är kurser på både grundläggande och gymnasial nivå. Hos oss finns gott om utrymmen för självstudier och god tillgång till datorer. Uppdraget upphör i juni 2017.

Vår ambition är att vi ska kunna bedriva undervisningen på ett sådant sätt att du som elev når de studiemål du har. Det sker genom lärarledda lektioner, studiehallstid, lärplattformen Moodle och annat.

De lärarledda lektionerna är omtyckta och många av våra elever väljer att gå på så många av dem som möjligt. Att studera tillsammans med andra är betydelsefullt, inte minst för studiemotivation och trivsel. Det kan dessutom bidra till ett bättre studieresultat. Att studera i grupp ger nämligen goda möjligheter till diskussion, reflektion och analys tillsammans med andra – några viktiga förutsättningar för förståelse och inlärning.

På första våningen hittar du studiehallen. Där kan du få stöd av våra lärare, i de kurser du läser.

Hos oss varvas lärarledda lektioner med självstudier och med undervisning via webben. Du deltar på lektioner och får handledning i den omfattning som du och din lärare kommer överens om. Undervisning, handledning och avstämning med lärare sker på plats i skolans lokaler och via lärplattformen Moodle.

Det finns många gymnasiekurser, som inte finns med i Sälgen. Många av dem erbjuder vi som distanskurser. Kontakta studie- och yrkesvägledaren om du är intresserad.

Gå in på Lerums kommuns hemsida, så får du information om hur du söker till kurser, studievägledning, schema mm.

Till Lerums kommuns hemsida

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Här finns vi