Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Föregående Nästa

Montessoriförskolorna Fridhem och Äpplet

Välkommen till Montessoriförskolorna Fridhem och Äpplet i Halmstad! Våra förskolor arbetar utifrån Maria Montessoripedagogiken och läroplanen. De drivs som enskilda förskolor i Folkuniversitetets regi. Folkuniversitetet har mycket stor erfarenhet från utbildning och annan kursverksamhet.

  • Montessoriförskolan Fridhem är belägen i de centrala delarna av Halmstad och är inrymd i en gammal villa vid Åkersgränd.
  • Montessiriförskolan Äpplet ligger i Stenhuggeriet och är inhyst i en före detta gammal byskola med anor från sekelskiftet. Omgivningarna är lugna och vi har naturen inom gångavstånd.
  • Våra öppettider är 07:30 - 17:00. Har du behov av omsorg från 06:30 fram till 18:30, kontaktar du vår förskolechef.
  • Studiedagar/planeringsdagar då förskolan är stängd enligt Läsårsdata. Har du behov av omsorg under denna period kontakta vår förskolechef.

Anledningarna till att man väljer Montessori kan vara väldigt olika. Vissa föräldrar känner till pedagogiken redan från början, men inte alla.
Förskolorna erbjuder därför en föräldrautbildning på tre tillfällen där du ges möjlighet att ställa frågor och lära dig mer. Många utav våra föräldrar har sökt en småskalig förskola, andra närhet eller ett annat alternativ till kommunal förskola. Hos oss är alla välkomna!

Vi erbjuder en väl förberedd miljö för barnet. Barnen stimuleras motoriskt och sensoriskt. Vi arbetar mycket med respekt, hänsynstagande och vardagsartigheter som att hälsa på morgonen och säga adjö när vi går hem. Förskolan stimulerar barnen att bli självständiga och ansvarstagande.
Vi äter vår lunch från eget kök tillagad av vår egna kokerska och vår målsättning är att ha lugna måltidsstunder.

Maria Montessori ansåg att de första sex åren är den viktigaste perioden i en människas liv. Från födseln till 6-årsåldern byggs den individuella personligheten upp. Maria Montessori såg också att mellan födseln och sex år är barnets inlärningsförmåga som allra bäst. Arbetet med montessorimaterialen ger barnen en konkret sensorisk upplevelse. Det barnet gör med sina händer - det minns barnet. Allt montessorimaterial  hjälper barnet till koncentration  och självständigheten som är en viktig del i barnets utveckling.

 

Montessoriförskolan Fridhem

Toggle module

Åkersgränd 1, 302 95 Halmstad

Montessoriförskolan Äpplet

Toggle module

Steglitsvägen 4, 302 40 Halmstad

Toggle module

Toggle module

Montessoriförskolorna Fridhem och Äpplet

Åkersgränd 1 samt Steglitsvägen 4
302 95 resp 302 40 Halmstad
035-10 69 01, 035-365 19
forskolorna@folkuniversitetet.se