Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Julia Westerlund har studerat påMaskörskolan.

Maskörskolan blev starten för nytt yrke

Julia Westerlund flyttade från Skåne för att gå på Maskörutbildningen i Stockholm. I bagaget tog hon med sig sin frisörutbildning och några års erfarenhet av att arbeta på salong.  - Jag var sugen på att göra något nytt, få mer variation men ville samtidigt få arbeta vidare med hår.

Berätta lite om vem du är och vad du gör du idag.
Efter året på Maskörskolan har jag fortsatt min utbildning som praktikant på Malmö Opera, via Leksands folkhögskola. Utbildningen vid skolan i Leksand är CSN-berättigad och jag har fått en kursplan av dem som jag och min handledare måste följa. Jag är med i det dagliga arbetet och har även kurser med min handledare. Utbildningen är på 100 veckor och därefter är jag utbildad maskör.

Vad är roligast med det du gör?
Det roligaste med yrket är variationen, att den ena dagen sminkar man och nästa dag tamburerar man, det är när man knyter en peruk. Allra bäst tycker jag är att göra peruker.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från utbildningen?
Det viktigaste jag tar med mig är att se till att ha ordentlig kunskap inför de jobb man ska göra, t ex om jag ska sminka en person som ska se ut som att hon kommer från 1800-talet så måste jag veta hur människorna såg ut då. Ibland googlar jag eller så slår jag upp bilder i böcker. Jag tar även med mig alla de sminktips jag fick under utbildningen.

Har du några tips till blivande studenter?
Ta vara på tiden då du har någon att lära dig av och få hjälp av. Sen står du där själv och ska kunna allt och hitta lösningar på hur du ska få ihop det hela.

 

 

Samarbetspartners

Toggle module
Logo Ben Nye
Toggle module
Mapont_logo