Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Michaela Hallgren

Det gäller att vara kreativ och snabbt kunna lösa problem

Michaela Hallgren siktar mot sitt drömyrke – att få jobba med maskering. Efter Maskörskolan sökte hon sig till Hantverksakademin och går nu som lärling hos maskören Mia Bengtsson. Att få vara kreativ och möta olika utmaningar är det hon gillar allra bäst.

Berätta lite om vem du är och vad du gör du idag.
Jag kommer från Göteborg och flyttade upp till Stockholm för att gå ett år på Maskörskolan. Det är ett av de bästa stora val jag har gjort. Efter att ha avslutat Maskörutbildningen, våren 2015, sökte jag mig till Hantverksakademin och går nu som lärling hos maskören Mia Bengtsson. Jag har lärt mig otroligt mycket hela tiden och är så glad att jag valde den här vägen för att nå mitt drömyrke. Jag har varit med på många roliga produktioner och ser väldigt mycket fram emot all kunskap jag kommer att få och ännu fler produktioner.

Vad är roligast med det du gör?
Det roligaste är att få vara kreativ, att vara på nya platser och möta olika utmaningar. Jag gillar att ingen dag är den andra lik, det är olika uppgifter varje dag. Plötsligt kan allt ändras och då gäller det att vara snabbtänkt och kunna lösa de problem som dyker upp. Det är kul att  få träffa så många olika slags människor. Jag utvecklas mycket rent yrkesmässigt, men även på ett personligt plan.

Vad har du haft mest nytta av från Maskörutbildningen?
Det är absolut peruktillverkning, perukhantering och tamburering. Men även momentet lösa delar.  Jag lärde mig en massa bra saker under alla kurser, men för mig var just de momenten väldigt värdefulla. Vi hade väldigt bra lärare som verkligen kunde yrket och gjorde att utbildningen både var rolig och givande.

Har du några tips till blivande studenter?
Maskörutbildningen är bara en början, men en mycket bra början. Var beredd på att du måste jobba ännu hårdare efter utbildningen. Masköryrket innebär obekväma arbetstider och långa dagar. Gör många studiebesök så att du är säker på att det här verkligen är något för dig.

Vad har du för framtidsplaner?
Jag hoppas att jag kan försörja mig och jobba heltid som maskör. Det är en tuff bransch och det gäller att vara beredd på att jobba hårt. Jag kommer med stor sannolikhet vara kvar i Stockholm efter att jag har gått klart min lärlingsutbildning. Det skulle även vara roligt att jobba utomlands och se hur det är – om det händer eller inte får tiden utvisa.

 

 

Samarbetspartners

Toggle module
Logo Ben Nye
Toggle module
Mapont_logo