Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Lunds Senioruniversitetet

Välkommen till Lunds Senioruniversitet!

Lunds senioruniversitet är öppet för alla som fyllt 55 år i Lund med omnejd som vill ha nya och ökade kunskaper om vår omvärld.

VÄLKOMMEN TILL HÖSTENS PROGRAM

Under hösten 2016 införde vi anmälan till våra program vår websida. Vi har haft några barnsjukdomar, men i stort sett gick övergången förvånansvärt bra tack vare att våra medlemmar hjälpte till och också hade tålamod och överseende.

Det betyder att vi fortsättningsvis kommer att ha anmälan till särskild föreläsningsserie, utfärder, studiebesök och studiecirklar via websidan

http://www.folkuniversitetet.se/LSU/

Vi kommer självfallet också ta emot anmälningar via e-post eller brev, men ser helst att du som medlem gör anmälan via websidan.

Ring mig eller Eva Ljunggren om du behöver assistans.

Mer exakt instruktion finner du under rubriken: ANMÄLAN PÅ WEBSIDAN.

Vi kommer också att göra ansträngningar för att förbättra informationen på websidan. För oss amatörer är den inte alldeles enkel att hantera. Särskilt länkningarna är svåra. Men vi lär oss.

I höst blir det flera föreläsningar om böcker och bokbranschen. Vi har också lyckats få fyra kvinnliga och fyra manliga föreläsare i vårt program.

Vi ska även anordna en särskild föreläsningsserie. I höst blir det om Några pionjärer inom film, konst och litteratur i efterkrigstidens Sverige. Föreläsare är professorn i filmvetenskap Lars-Gustaf Andersson. Serien omfattar tre föreläsningar.

Vi kommer att ha två studiebesök i Lund. Ett till Internationella miljöinstitutet ochett till Livets museum.

Vi ska också ha en höstutflykt – till Eslöv med omnejd.

Studiecirklarna rullar på. Vi skulle gärna starta flera, t ex i litteratur, men vi behöver cirkelledare. Kom gärna med tips!

Hans Modig, ordförande

Bli medlem i LSU

Toggle module

Det enda villkoret är att du eller din partner (maka/make eller sambo) är 55+ eller pensionär och att du betalar in medlemsavgiften.

Medlemsavgiften för år 2017 är 250 kr.

Läs mer om medlemskap och avgifter

Rabatt på kurser

Toggle module

Visste du att du, som medlem i LSU, får rabatt på utvalda kurser på Folkuniversitetet i Lund?

Läs mer om rabatterade kurser