Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Lunds Senioruniversitetet

Välkommen till Lunds Senioruniversitet!

Lunds senioruniversitet är öppet för alla som fyllt 55 år i Lund med omnejd som vill ha nya och ökade kunskaper om vår omvärld.

Välkommen till vårens program

Under hösten 2016 gjorde vi anmälan till våra program via webbsidan. Vi har haft några barnsjukdomar, men i stort sett gick övergången förvånansvärt bra tack vare att våra medlemmar hjälpte till och också hade tålamod med den nya rutinen.

Det betyder att vi även i vår kommer att ha anmälan till särskild föreläsningsserie, utfärder, studiebesök och studiecirklar via vår webbsida.

Vi kommer självfallet också ta emot anmälningar via e-post eller brev, men ser helst att du som medlem gör anmälan via webbsidan.

Ring mig eller Eva Ljunggren om du behöver assistans. Mer exakt instruktion finner du nedan.

Vi tycker att vi lyckats komponera en spännande mix av föreläsningar till våren och hoppas att du tycker detsamma. Bland annat får vi besök av Skånes nya landshövding, Anneli Hulthén.

Vi ska även anordna en särskild föreläsningsserie. Denna gång handlar den om utvecklingen i Kina. Det är journalisterna och författarna Agneta Engqvist och Göran Leijonhufvud som i fyra föreläsningar ska teckna bilden av Kina och dess utveckling efter 1949.

I januari öppnar det tillbyggda Skissernas museum. Vi gör ett studiebesök där i mars.

Två utflykter ska vi ha. Den första blir i april till IKEAs museum i Älmhult och BRIO-museet i Osby. Den andra blir i mitten av maj då Sten Skansjö tar oss med på vårutflykt till nordöstra Skåne.

Studiecirklarna rullar på. Vi skulle gärna starta flera, t ex i litteratur, men vi behöver cirkelledare. Kom gärna med tips!

Hans Modig
ordförande

 • Här kan du anmäla dig till  studiecirklar, utfärder och särskild föreläsningsserie om Kina. Klicka på respektive arrangemang för mer information. Du kan också förnya ditt medlemskap.

  Medlemskap och anmälan

  Här kan du anmäla dig till  studiecirklar, utfärder och särskild föreläsningsserie om Kina. Klicka på respektive arrangemang för mer information. Du kan också förnya ditt medlemskap.

 • Tisdagar kl 14.00 i Pingstkyrkans stora sal, Stora Södergatan 25.

  Föreläsningar

  Tisdagar kl 14.00 i Pingstkyrkans stora sal, Stora Södergatan 25.

 • Särskild föreläsningsserie om Kina.

  Särskild föreläsningsserie

  Särskild föreläsningsserie om Kina.

 • Anmälan måste göras varje termin också av dem som deltagit flera terminer. 

  Studiebesök och utfärder

  Anmälan måste göras varje termin också av dem som deltagit flera terminer. 

Bli medlem i LSU

Toggle module

Det enda villkoret är att du eller din partner (maka/make eller sambo) är 55+ eller pensionär och att du betalar in medlemsavgiften.

Medlemsavgiften för år 2017 är 250 kr.

Läs mer om medlemskap och avgifter

Rabatt på kurser

Toggle module

Visste du att du, som medlem i LSU, får rabatt på utvalda kurser på Folkuniversitetet i Lund?

Läs mer om rabatterade kurser