Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Örebro slott

Örebro Senioruniversitet

Örebro Senioruniversitet - ÖSU - är en ideellt och politiskt obunden förening för pensionärer som vill lära mer på ett enkelt och trevligt sätt, utan inslag av tentamina eller betyg.

Det finns 31 självständiga senioruniversitet/pensionärsuniversitet i Sverige och internationellt finns "tredje ålderns universitet, U3A".

Vårt program utformas i samråd med medlemmarna. Fyra gånger per termin har vi månadsmöten, där vi lyssnar till föredrag i de mest skilda ämnen och efteråt diskuterar vid kaffeborden. Våra möten hålls i Vasasalen, Vasakyrkan. Mest bekanta med varandra blir vi på studiecirklarna i olika ämnen samt på vårens och höstens utflykter med buss och kunniga guider.

Föreningen är öppen för ålderspensionärer som fyllt 60 år och sjukpensionärer som fyllt 40 år samt pensionärs make, maka eller sambo utan åldersgräns.

För att delta i vår verksamhet fordras medlemskap.

ÖSU samarbetar med Örebro universitet och Folkuniversitetet i Örebro. Senioruniversitetets medlemmar har 10 % rabatt på Folkuniversitetets kurser.

För frågor eller hemskick av program,  se kontaktrutan nedan.
För mer information om Örebro Senioruniversitet och deras aktiviteter gå till ÖSU:s egen hemsida www.orebrosu.se

Kontaktinformation:

Telefon: 019-760 32 30

orebrosenioruniversitet@gmail.com

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

  • Studiecirklar

    Anmälan till studiecirklar sker i första hand på denna hemsida under respektive cirkel. Om du inte har möjlighet till det, ring 019-760 32 30. Har du frågor om studiecirklarna, se kontaktperson till respektive studiecirkel. Välkommen!

Örebro Senioruniversitet

Toggle module
Toggle module
Starta ett eget senioruniversitet

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer