Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Svenska för invandrare (sfi)

Sfi - utbildning i svenska för invandrare

Folkuniversitetet har mycket lång erfarenhet av att ge kurser i sfi - svenska för invandrare. Med hjälp av våra duktiga och engagerade sfi-lärare får du möjlighet att börja arbeta eller utbilda dig i Sverige.

När du läser svenska för invandrare (sfi), får du inte bara språkundervisning. Språket är en mycket viktig del, men det är också viktigt att lära känna det svenska samhället och arbetslivet.

Vi erbjuder sfi-undervisning utifrån dina förutsättningar. Du kan till exempel läsa Sfi digitalt eller i en form anpassad efter personer med hörselnedsättning eller andra inlärningshinder. Högskolespåret är vårt upplägg för personer som har akademisk eller gymnasial utbildning som vill läsa sfi i snabbare takt, med sikte på universitetsstudier eller kvalificerat arbete. Vi arrangerar sfi på uppdrag av kommuner och därför erbjuder vi olika typer av utbildning på olika orter.

 • Sfi Göteborg

  Sfi på Folkuniversitetet i Göteborg genomförs på uppdrag av Arbetsmarknad och vuxenutbildning i Göteborg. I två trevliga lokaler finner du oss, en nära Lindholmen och en nära Järntorget. En internationell och öppen atmosfär präglar studiemiljön och det hörs många olika språk i korridorerna.

 • Sfi Helsingborg

  På uppdrag av Helsingborg stad anordnar Folkuniversitetet i Helsingborg undervisning i svenska för invandrare (sfi) och svenska som andra språk (SAS). Du hittar oss på Gasverksgatan 15, våning 3, tio minuters gångväg från Knutpunkten.  Tel 042-38 56 09 eller 38 56 23. 

 • Sfi Landskrona

  På uppdrag av Landskrona stad anordnar Folkuniversitetet i Landskrona undervisning i svenska för invandrare (Sfi). Du hittar oss på Säbygatan 17, mitt i Landskrona.

 • Sfi Lund - en del av Folkhögskolan Hvilan

  Vi anordnar intensivstudier i svenska för invandrare, Sfi. Huvudman och ansvarig för vår skola - Sfi Lund -  är Folkhögskolan Hvilan som samverkar med Folkuniversitetet. Vi erbjuder individuella studier i snabb takt, och vi finns i nyrenoverade lokaler på Skomakaregatan i centrala Lund. 

 • Malmö Sfi-skola

  Malmö Sfi-skola är en verksamhet där Eslövs Folkhögskola arbetar tillsammans med Folkuniversitetet i Malmö. Vi erbjuder individuella studier i snabb takt. Malmö Sfi-skola finns i trevliga lokaler på Propellergatan i Västra Hamnen Malmö. 

 • Sfi Stockholm

  Folkuniversitetet har under 50 års tid undervisat i svenska som andraspråk. I ljusa och vackra lokaler nära Odenplan samsas SFI med KomVux (bland annat kurserna SAS A och SAS B), estetisk verksamhet, en gymnasieskola, Tisusförberedande kurser och mycket mer. .

 • Sfi Uppsala

  Folkuniversitetet erbjuder utbildning i svenska för invandrare i samarbete med Kunskapsbolaget Integra.

 • Sfi Varberg

  Läs svenska för invandrare på Folkuniversitetet i Varberg.

 • Sfi Växjö

  Folkuniversitetet i Växjö anordnar på uppdrag av Växjö kommun svenskundervisning för invandrare (Sfi). Utbildningen bedrivs på Lineborgsplan 11 i Växjö.

Sfi - Svenska för invandrare

Toggle module

In English

Toggle module

SFI, Swedish For Immigrants, is the national free Swedish language course for immigrants. A person who has immigrated to Sweden has by law a right to education in the Swedish language.

En av landets främsta lärare på SFI

Toggle module

Sandra Magnusson är en av initiativtagarna bakom kursen svenska för entreprenörer. Nu prisas hon av Lärarnas riksförbunds och Svenskt näringsliv.

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer