Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
korridor polstjärnegatans sfi

Att studera här

Att studera på Sfi Folkuniversitetet Göteborg.

Moodle - digitalt lärande

I alla kurser kommer du, mer eller mindre, att använda Moodle. Det är vårt digitala klassrum där du hittar övningar och inlämningsuppgifter med mera.

Elevstöd

Studie- och yrkesvägledaren (SYV)

Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig att finna ett mål med dina studier. Du får hjälp med en översiktlig studieplanering där studie- och yrkesvägledaren är ett stöd för att du ska finna ett yrke eller en utbildning som passar dig. Av studie- och yrkesvägledaren kan du få svar på frågor kring behörighet till olika utbildningar, validering av tidigare kunskaper samt hjälp med ansökan till kurser och utbildningar.

I våra lokaler på Norra Allégatan 6 hittar du våra studie-och yrkesvägledare på plan 2 i rum 209.

SYV: Mattias Rosén
E-post: mattias.rosen.stoor@arbvux.goteborg.se

SYV: Emma Linden
E-post: emma.linden@arbvux.goteborg.se

Coach

Tillsammans med eleven hjälper coachen till att planera karriären och kontakten med näringslivet. Coachen handleder också eleven i arbetet med att göra ett bra cv. 

Kurator

Kuratorn arbetar i dialog med eleven. Samtal med kurator utgår från dina studier. Genom samtalet försöker ni tillsammans reda ut saker i din sociala situation som kan påverka dina studier negativt. Tillsammans arbetar ni för att hitta en lösning på problemet. Kuratorn kan även ge information om hur myndigheter arbetar samt om du har frågor gällande din studieekonomi. Kuratorn har tystnadsplikt.

I våra lokaler på Norra Allégatan 6 hittar du kurator på plan 6.

 

Kurator: Manijeh Gandomi
E-post: manijeh.gandomi@folkuniversitetet.se

Modersmålslärare

När du har annat modersmål än svenska, kan du få språkstöd på svenska i anslutning till de kurser du läser. Det finns även möjligheter till stöd på ditt modersmål. Om du känner att du har behov av stöd, så ta upp det med någon av dina lärare.

Studiehallar och elevdatorer

I våra lokaler har du tillgång till gratis Wifi. Det går också bra att sitta och arbeta vid någon av våra stationära datorer. Du hittar vår studiehall med datorer på våning 3.

Kurslitteratur

Aktuell litteratur tillhandahålls av Folkuniversitetet under utbildningen. Vi har även programvara som du kan arbeta med på våra datorer.

Betyg

För att få ut dina betyg på papper behöver du beställa dem. Det kan du göra genom:

  1. Expeditionen på plan 6
  2. Arbetsmarknad och vuxenutbildning.
  3. Ditt Studerandekonto hos Vuxenutbildningen.

Tänk på att behandlingstiden kan vara en vecka – var ute i god tid!

Studieintyg

Behöver du ett intyg om att du studerar på Folkuniversitetet kan du fylla i ett formulär och skicka det direkt. Handläggningstiden är som högst fem arbetsdagar. I formuläret ska du också ange om du vill hämta det i receptionen eller ha det hemskickat.

Formulär för beställning av intyg

Observera att handläggningstiden kan vara upp till fem arbetsdagar.

Viktiga dokument

Toggle module
Toggle module

Film om kursplan för sfi

Toggle module

Tidigare sfi-elever ger tips!

Toggle module