Du är här:
Om oss

Vi på Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deras egna drivkrafter att lära sig.

Våra kärnvärden

Folkuniversitetet är baserat på tre kärnvärden:
Universitetsanknytning
Oberoende
Förnyelse

Vår vision

Vi ska vara den främsta idéburna organisationen för det livslånga lärandet. Vi ska genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi ska vara en naturlig mötesplats för människors fria kunskapssökande, för lärande, för kulturupplevelser och för möjlighet till reflektion. Kunskap har ett värde i sig, både för individen och för samhällsutvecklingen i stort. Kunskap ger inte bara färdigheter och en ökad förståelse för vår omvärld, utan också glädje, engagemang och delaktighet. Kunskap förändrar.

Film om kursplan för sfi

Toggle module

Film om kursplan för sfi - textad version

Toggle module

Tidigare sfi-elever ger tips!