Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Deltagare i sfi Malmö

Sfi-podden med livshistorier

7 elever från Sfi på Folkuniversitet i Malmö, med olika bakgrund, erfarenheter och utbildning, berättar sina historier. Prenumerera på Sfi-podden på iTunes.

Om Sfi-podden

Sfi-podden är resultatet av ett utvecklingsprojekt inom SFI på Folkuniversitetet som påbörjades i juni 2013 och som nu har avslutats. Teamet som deltagit i projektet har gått utbildning för att lära sig hur man bygger upp podcasts med koncept, dramaturgi och manus men också intervjuteknik och redigeringsteknik.

Ett studiematerial bestående av instuderingsfrågor och ordlistor har tagits fram till varje avsnitt i syfte att användas som läromedel för lärare inom Sfi. Materialen finns att ladda ner under rubriken Studiematerial ovan.

 • Avsnitt 1: Nadia Abdurachman

  I avsnitt 1 berättar 28 åriga Nadia från Uigur i Kina sin historia. Nadia har pluggat dans i Bejing, språk och kultur i Tokyo och 2011 studerade hon svenska för invandrare på Folkuniversitetet i Malmö.

 • Avsnitt 2: Ilke Köleli

  I Avsnitt 2 berättar 31-åriga Illke Köleli från Turkiet om när hon som liten ofta fick flytta på grund av hennes pappas politiska åsikter. För familjen var det osäkert att bo på samma plats för länge. Som 25-åring drabbades Illke av en livskris som resulterade i att hon valde en ny väg i livet och idag följer Illke sina drömmar.

 • Avsnitt 3: Rafiq Albaida

  Rafiq är från Palestina men lämnade sitt hemland och sin familj som 21-åring för att uppfylla sina drömmar om ett annat liv långt hemifrån.

 • Avsnitt 4: Maryna Mykhatska

  I det fjärde avsnittet av Sfi-podden får du möta Maryna Mykhatska från Kiev i Ukraina. En 29 årig, kreativ tjej som bland annat sysslar med teater, film och festivaler. Maryna berättar om ett av sina filmprojekt, det nya livet i Sverige och om hur det är att välja ut 20 kilo av det du äger och lämna sitt hemland.

 • Avsnitt 5: Moe Asraei

  I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia. Moe är 29 år, han flyttade från England när han var 10 år och har sedan dessa bott i bland annat Dubai och Iran. Nu bor han i Sverige dit kärleken förde honom. Moe berättar om sina erfarenheter av att bo, resa, arbeta och studera i olika länder.

 • Avsnitt 6: Carlo Perez

  Carlo är 31 år och kommer från Chile. Han berättar om sin uppväxt, sina studier och mötet med den stora kärleken. Den 27 februari 2010 förändrade jordbävningen i Chile riktningen på hans liv och beslutet om att resa till Sverige togs.

Sfi Intensivkurs

Toggle module

Ansök här

Toggle module

Gör en webbansökan till någon av våra Yrkes-Sfi utbildningar. Vi har löpande kursstart! 

Huvudman

Toggle module
Folkhögskolan Hvilan

Sfi Lund - en del av Folkhögskolan Hvilan

Skomakaregatan 8, Box 2116
220 02 Lund
046-19 77 71
sfilund@hvilan.se