Språket är nyckeln in i det svenska samhället. Vi kombinerar språkundervisningen med att lära känna det svenska samhället och arbetslivet. Hos oss kan du studera både dagtid och kvällstid.
Studietid
Dagtid: måndag-fredag: Förmiddag 9.00-12.00 / eftermiddag 13.00-16.00
Kvällstid: måndag och onsdag: 17.30-19.30
Studiegång
1. Du blir först kallad till ett individuellt kartläggningssamtal. Här samtalar du och läraren om din studiebakgrund och dina mål med Sfi-studierna. Ni bestämmer även vilken studieväg som passar dig.
- Studieväg 2 vänder sig till dig som har 6-9 års skolbakgrund från hemlandet. Du studerar 15 timmar i veckan (3 h/dag)
- Studieväg 3 för dig som har studerat på högskola/universitet. Du studerar 15 timmar i veckan (3 h/dag)
2. Därefter börjar du i introduktionskursen, den varar i fyra veckor. Under dessa veckor får du grundläggande kunskaper i det svenska språket.
3. Kursstart i kurs B eller C utifrån studieväg. Kurslängden är individuell.
4. Varje kurs avslutas med nationellt prov. Läraren beslutar när du ska skriva det.
5. Betyg sätts efter godkänt nationellt prov.
6. Uppflyttning till ny kurs, C eller D.
Läromedel
I våra lokaler har du tillgång till gratis Wifi. I undervisningen använder vi digitala plattor som vi tillhandahåller eftersom en del av undervisningen finns i programmet Moodle. Det är vårt digitala klassrum där du hittar övningar och inlämningsuppgifter med mera. Moodle- lärplattform för flexibla studier
Aktuell kurslitteratur tillhandahålls av Folkuniversitetet under utbildningen. Vi använder oss också av digitalt material.

Lärare
Våra lärare har lång erfarenhet av att undervisa för vuxna med arbetsmetoder som ska de sig goda resultat, där du som deltagare står i centrum. Många av våra lärare har också erfarenhet av att byta hemland mitt i livet, och vet vad det innebär att lära sig ett nytt språk och alla frågor som kan uppstå.
Coach
Tillsammans med eleven hjälper coachen till att planera en framtida karriär och kan erbjuda kontakt med näringslivet. Coachen handleder också eleven i arbetet med att göra ett bra cv.
Studie- och yrkesvägledaren (SYV)
Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig att finna ett mål med dina studier. Du får hjälp med en översiktlig studieplanering där studie- och yrkesvägledaren är ett stöd för att du ska finna ett yrke eller en utbildning som passar dig.