Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Efter Sfi

Läs vidare efter sfi

Om du vill läsa vidare när du är klar med dina sfi-studier finns det många möjligheter inom Folkuniversitetet. Här hittar du några av de utbildningarna som du kan läsa hos oss!

 • Det svenska språket är nyckeln till ett nytt liv. Vi vill främja språket och göra undervisningen och språket levande. Hos oss får du lära dig svenska på riktigt.

  SVA-grund

  Det svenska språket är nyckeln till ett nytt liv. Vi vill främja språket och göra undervisningen och språket levande. Hos oss får du lära dig svenska på riktigt.

 • Folkuniversitetet hjälper dig att matcha din kompetens mot arbetslivets behov. Korta vägen för akademiker är en förberedande arbetsmarknadsutbildning för dig med utländsk examen eller minst tre års akademiskastudier.

  Korta vägen

  Folkuniversitetet hjälper dig att matcha din kompetens mot arbetslivets behov. Korta vägen för akademiker är en förberedande arbetsmarknadsutbildning för dig med utländsk examen eller minst tre års akademiskastudier.

 • Folkuniversitetets yrkeshögskola har Yh-utbildningar inom flera olika branscher. Utbildningarna är avgiftsfria, berättigar till studiemedel och sker i samarbete med arbetslivet.

  Yrkeshögskola

  Folkuniversitetets yrkeshögskola har Yh-utbildningar inom flera olika branscher. Utbildningarna är avgiftsfria, berättigar till studiemedel och sker i samarbete med arbetslivet.

 • Här finns vårt aktuella utbud av kurser för blivande tolkar. Du kan läsa till kontakttolk där handledarna är auktoriserade kontakttolkar med lång erfarenhet.

  Tolkutbildningar

  Här finns vårt aktuella utbud av kurser för blivande tolkar. Du kan läsa till kontakttolk där handledarna är auktoriserade kontakttolkar med lång erfarenhet.

Ansökan

Toggle module

Så här kan du anmäla dig

ansök via Växjö kommun. Laddar ner ansökningen via kommunens hemsida, om du har tillgång till BankId.
Eller besök Centrum för vuxnas lärande som ligger på Kungsgatan 9.
Kom ihåg att välja Folkuniversitetet som skola/utbildningsanordnare.

Film om kursplan för sfi

Toggle module

Film om kursplan för sfi - textad version

Toggle module

Tidigare sfi-elever ger tips!

Toggle module