Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
YH för studerande

För studerande

För att du ska kunna koncentrera dig på dina studier är det viktigt att det fungerar med ekonomi, boende och studentliv. Boende och studentliv beror naturligtvis på vilken stad du vill studera i. Du kan alltid kontakta utbildningsansvarige om du vill veta mer.

Ekonomi

Alla yrkeshögskoleutbildningar berättigar till studiemedel, en bidragsdel och en lånedel. Har du barn, eller är 25 år och har arbetat innan du börjar studera, kan du dessutom ansöka om extra studielån.

Vissa av våra utbildningar ger dig möjlighet att studera en period utomlands. Eller göra din LIA-period utomlands. För de extra kostnader som det innebär kan du söka ett merkostnadslån från csn. Under vissa omständigheter har du rätt till merkostnadslån även i Sverige.

De flesta av våra yrkeshögskoleutbildningar bedrivs på heltid. Och vi vill gärna att du gör bra ifrån dig och lägger ner den tid som krävs för att tillgodogöra dig din utbildning. Du kan därför inte räkna med att hinna arbeta allt för mycket vid sidan om.

Läs mer om studiemedel hos CSN

Boende

Tillgången till bostäder varierar väldigt mycket beroende på i vilken ort du vill studera. Behöver du ett boende kan du undersöka om kommunen har någon bostadskö, du kan söka på studentboenden eller bland annonser som hyr ut rum eller lägenhet. Du kan också kontakta den utbildningsansvarige för att höra om de har några tips.

Alla våra Yh-utbildningar

Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module
LIA utomlands