Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Utbildningsinformation

Utbildningsinformation

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen som IT-infrastrukturspecialist. Utbildningen innehåller 13 obligatoriska delkurser varav 2 utgör LIA-perioderna.

Relaterad information

IT-infrastrukturspecialist är för dig som tycker om problemlösning. Du har ett stort intresse för datorer och nätverk samt har förmåga att vara serviceminded och har lätt för att bygga goda kundrelationer.

Arbetsuppgifter som tekniker inom IT-infrastruktur med design, implementation och drift. Du kan utföra flesökning, installation och konfiguraion av datorer och servrar. Vidare har du lärt dig att arbeta projekt- och kundorienterat med ett problemlösande angreppssätt och har förståelse för såväl gruppens betydelse som den egna rollen i olika arbetssituationer. 

Yrkesbenämningen för IT-tekniker kan vara inom molntjänster, avancerad WIFI-teknik, unifide communication, inom IT-infrastruktur samt mycker mer.

Examen - Efter fullgjord utbildning får du en kvalificerad yrkeshögskoleexamen som IT-infrasturkturspecialist. Examensbeviset styrker din kompetens när det gäller de kunskaper och erfarenheter du förvärvat under utbildningen.

 

Kurs

YH-poäng

Examensarbete 15 p
Gruppsykologi och arbetsmiljö 10 p
Hårdvaruvirtualisering 35 p
ITIL 20 p
Konsultansvar i bemötande med kund 20 p
LIA1 30 p
LIA 2 70 p
Microsoft systemcenter 70 p
Molntjänster 25 p
Nätverk, kommunikation och säkerhet 45 p
Teknisk dokumentation och avtal 10 p
Windows klient-OS med Powershell 15 p
Windows server med Active Directory 35 p

 

 

IT-infrastrukturspecialist, Borlänge

Toggle module