Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Så här ansöker du

Så här ansöker du

För att vi ska kunna behandla din ansökan är det av yttersta vikt att den är komplett med betygskopior, arbetsintyg och andra merithandlingar som efterfrågas eller som du vill åberopa. Vad som gäller för respektive utbildning står att läsa om under "Behörighet och urval". Observera att vi inte accepterar utdrag från t ex antagning.se. De flesta kommunala bibliotek tillhandahåller möjligheten att scanna dokument om du är i behov av det. Det går också bra att fotografera av handlingar med exempelvis mobil förutsatt att innehållet framgår klart och tydligt.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är den 15 april 2019. Då ska din ansökan vara komplett med samtliga bilagor. Du som bedriver behörighetsgivande studier på t ex gymnasiet, Komvux eller folkhögskola under våren 2019 kan komplettera med dessa betyg senast den 20 juni.

Besked om antagning

Besked om antagning lämnas vid månadsskiftet juni/juli. Blir du antagen vill vi att du bekräftar din plats, annars går den förlorad. Har du däremot inte blivit antagen men är behörig blir du placerad på en reservlista. Om någon antagen tackar nej till sin plats fyller vi på med reserver och ger besked så snart vi kan. Som reserv kan du få en kallelse till start så sent som någon vecka eller två in på terminen.

Behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL)

För att underlätta administrationen lagrar vi uppgifter om namn, adress samt vilken verksamhet du deltar i. Personnummer används för statistik och är ett villkor för statsbidrag till våra kurser. Om du av någon anledning inte kan uppge ditt personnummer så ber vi dig ta kontakt med den avdelning inom Folkuniversitetet som anordnar utbildningen.

Medicinsk sekreterare, Varberg

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module
LIA utomlands
Toggle module