Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Utbildningsinformation, tandsköterska

Utbildningsinformation

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen som Tandsköterska. Examensbevis utfärdas när du uppnått minst betyget godkänt i de obligatoriska delkurserna. Utbildningen innehåller 14 obligatoriska delkurser varav tre utgör LIA- perioderna.

Relaterad information

YH Tandsköterska är för dig som vill arbeta med tandvård inom allmäntandvård och specialisttandvård. Stora pensionsavgångar inom de närmsta 15 åren banar väg för många nyanställningar. En tandsköterska ska kunna assistera tandläkaren, arbeta självständigt med reception, förbyggande behandling av patient och samarbeta professionellt och serviceinriktat med kollegor och kunder. Tandsköterska är ett serviceyrke. Du ska ha god samarbetsförmåga, ordningssinne och vara förtrogen med jämställdhetsfrågor och integration.

Arbetsuppgifter som Du som Tandsköterska kommer att möta, är att arbeta inom allmäntandvården och specialisttandvården, att arbeta problemlösande med kunden i fokus, att arbeta i team med tandläkare och tandhygienist och att ge optimal kundservice och se kundens behov.

Yrkesbenämningen är tandsköterska. Utbildningen kan även leda till anställning inom andra liknande områden.

Examen
Efter fullgjord utbildning får du en yrkeshögskoleexamen Tandsköterska. Examensbeviset styrker din kompetens när det gäller de kunskaper och erfarenheter du förvärvat under utbildningen.

Europass
Vid examen får du ett Europass-tillägg till examensbeviset. Som ett led i EUs arbete för att öka rörligheten för europeisk arbetskraft har de tagit fram en kompetensportfölj som översätter meriter och kvalifikationer mellan olika EU-länder. Europasset hjälper arbetsgivare att förstå betyg från andra EU-länder vilket gör det lättare att söka jobb i Europa. Alla som tar examen från en yrkeshögskoleutbildning har rätt att få ett Europass-tillägg till sitt examensbevis.

Europass-tillägg till examensbevis är ett dokument som beskriver ett examensbevis från en yrkeshögskoleutbildning. Tillägget ersätter inte det ursprungliga examensbeviset utan ska användas som ett komplement.

 

Kurs

    

YH-poäng

Administration och organisation

 

30 

Anatomi, anestesi och farmakologi

 

20

Lärande i arbete 1

 

15

Lärande i arbete 2

 

25

Lärande i arbete 3

 

40

Material och miljö

 

20 

Odontologi 1

 

35

Odontologi 2

 

30

Oral hälsa 1

 

30

Oral hälsa 2

 

25

Vårdhygien och smittskydd

 

25

Munhålans och tändernas anatomi

 

10

Teamtandvård

 

10

Examensarbete

 

10

 

 

Tandsköterska, Uppsala

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module
LIA utomlands

Vill du veta mer?

Toggle module


Monica Westerberg

Monica Westerberg

 

Skicka e-post till Monica