Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
VA-projektör, Umeå

VA-projektör, Umeå

Tillgången till friskt vatten är avgörande för ett långsiktigt hållbart samhälle. Som VA-projektör är du hett eftertraktad på arbetsmarknaden och har möjlighet att jobba med spännande projekt och ny teknik både i Sverige och utomlands.

VA-projektör

Fakta

Arbetsmarknad
Nya investeringar i infrastrukturen, pensionsavgångar och ändrade upphandlingsvillkor leder till att behovet av VA-projektörer ökar markant. Enligt branschorganisationen Svenskt Vatten måste minst 1 200 personer rekryteras inom den kommande tioårsperioden. Genom att utbilda dig till VA-projektör får du en eftertraktad yrkesprofil och goda möjligheter till anställning hos entreprenörer och konsulter men också hos kommuner. En framtida arbetsgivare kan vara företag som Ramböll, WSP, Tyrens, Sweco eller Sigma Civil.

Sista ansökningsdatum:
Öppen för sen anmälan
Utbildningsstart:
9 september 2019
Omfattning:
400 yh-poäng, 2 år
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
20
Antal veckor LIA:
24
Efter utbildningen kan du arbeta som:
VA-projektör
VA-konsult
VA-konstruktör

Utbildningen till VA-projektör ger dig kompetenser inom CAD, projektledning, certifiering BAS P/U, arbete på väg 1-3 a, entreprenadjuridik och VA-projektering.

Lärande i arbete (LIA)

Under utbildningens tre LIA-perioder (24 veckor) jobbar du i skarpt läge på olika arbetsplatser. Under LIA-perioderna utvecklar du dina teoretiska kunskaper i praktiken och skapar kontakter som leder till jobb.

LIA utomlands
En fantastisk möjlighet för våra studerande är att de till och med juni 2019 ges möjligheten att genomföra sin LIA (Lärande i arbete) i Frankrike, Italien, Spanien, Wales, Tyskland och Nordirland. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus som möjliggör detta.

Krav på särskilda förkunskaper
Godkänt betyg/E i Matematik B/ Matematik 2a/2b eller 2c eller godkänt betyg/E i Bygg och anläggning 1 och 2 eller motsvarande kunskaper
Godkänt betyg/E i Svenska B/ Svenska 2/ Svenska som andraspråk 2 eller motsvarande kunskaper

Kontaktinformation:

Telefon: 090-711415Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

VA-projektör, Umeå

Toggle module

VA-projektör - din nya karriär

Toggle module