Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Internationell handelslogistiker, Umeå

Internationell handelslogistiker, Umeå

Som internationell handelslogistiker har du en helhetssyn. Att rätt vara finns på rätt plats i rätt tid är en förutsättning för effektiv produktion och försäljning i ett företag. I transportföretag arbetar logistiker med lager- och transportplanering.

Internationell handelslogistiker

Fakta

Arbetsmarknaden

En logistiker kan arbeta med att planera, styra och utforma ett företags material- och informationsflöden. Dina yrkesroller kan vara logistikansvarig, inköpare, material- och produktionsplanerare, internationell speditör, transportledare eller transportplanerare. Du kan också arbeta med leverantörsutveckling samt som projektledare inom logistik- och ekonomiprojekt.
Yrkesrollen anställs företrädesvis av medelstora och stora företag som till stor del, eller till största delen, är inriktade mot den internationella marknaden, där Europa fortfarande har störst betydelse för svenskt näringsliv, även om Asien, då främst Kina, är stadigt växande.
Ett företags framgång beror naturligtvis på en rad faktorer, men då både Transportledare och Logistiker är centrala för företagens flöden både intern och extern så blir välutbildade/kompetenta i dessa yrkesroller mycket betydelsefulla. E-handelns utveckling kommer också att ställa krav på effektiva logistiklösningar.

Internationell inriktning

I utbildningen ingår ämnen som exempelvis Projekledning, Affärsekonomi, Logistik, Export och Import, Introduction to sales och Miljö och kvalitet i transportorganisationen.

Sista ansökningsdatum:
Ansökan öppen
Utbildningsstart:
31 augusti
Omfattning:
400 Yhp, 2 år
Studietakt:
Distans Heltid
Antal platser:
20
Antal veckor LIA:
20
Efter utbildningen kan du arbeta som:
Logistiker för transportplanering
Transportlogistiker Speditör
Internationell speditör
Transportledare/trafikledare
Logistiker

Relaterad information

Marknaden

Sverige har en liten hemmamarknad och är väldigt beroende av handel med omvärlden. Transportbranschen ställer höga krav på kundservice och effektiva leveranser och den svenska ekonomin fortsätter att förstärkas. Växande internationell handel och skärpta miljökrav ställer krav på smarta logistiklösningar. Detta leder till en ökad efterfrågan på välutbildade handelslogistiker. E-handeln med varor fortsätter att växa i en rasande takt.

Distansstudier

Denna utbildning är på helfart och har fysiska träffar i Umeå vid 10 tillfällen under utbildningen. Dessa moment är obligatoriska att närvara vid och kan innefatta tentamina, laborationer och/ eller studiebesök. 

Att läsa på distans kan vara ett bra alternativ för dig som vill studera på en Yrkeshögskoleutbildning utan att flytta. Undervisningen sker på olika sätt via vår lärplattform där du hittar allt ditt kursmaterial och pratar med dina studiekamrater och lärare via video, chatt och forum.

LIA utomlands

En fantastisk möjlighet för våra studerande är att de under perioden 2019-2021 ges möjligheten att genomföra sin LIA (Lärande i arbete) i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nordirland. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus + som möjliggör detta.

Lärande i arbete (LIA)

Under utbildningens tre LIA-perioder (20 veckor) jobbar du i skarpt läge på olika arbetsplatser inom områdena transportekonomi, internationella transporter och logistik. Under LIA-perioderna utvecklar du dina teoretiska kunskaper i praktiken och skapar kontakter som leder till jobb.

Krav på särskilda förkunskaper 

Förutom grundläggande behörighet för yrkeshögskoleutbildning krävs särskild behörighet:
Godkänt betyg/E i Matematik B/Matematik 2 eller godkänt betyg/E i logistik 1 och logistik 2 eller motsvarande kunskaper
Godkänt betyg/E i Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande kunskaper

Kontaktinformation:

Telefon: 090-711412Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Internationell handelslogistiker, Umeå

Toggle module

Internationell speditör

Toggle module