Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Kvalitets- och processutvecklare

Kvalitets- och processutvecklare

SÖDERTÄLJE. Pågående utbildning. Ta nästa steg i karriären - utbilda dig till framtidsyrket Kvalitets- och processutvecklare! Utbildningen ger dig möjlighet att ta en nyckelroll i alla typer av företag och organisationer. Yrkeshögskoleutbildningen är en ettårig heltidsutbildning som berättigar till studiemedel. Utbildningen har inga fler planerade starter.

Kvalitets- och processutvecklare

Fakta

Yrkeshögskoleutbildningen Kvalitets- och processutvecklare är en ettårig kostnadsfri utbildning som berättigar till studiemedel. 

Att arbeta som kvalitets- och processutvecklare innebär att du ansvarar för att aktivt införa, underhålla och förbättra ett företags ledningssystem. Du leder, motiverar och engagerar personalen i arbetet samt planerar och genomför revisioner. Du följer också upp förbättringsarbetet och har kompetens för att införa Lean, en strategi för att öka ett företags kundnytta, det vill säga en ökad och lönsam försäljning.

Behörighet:
Grundläggande behörighet och särskilda förkunskaper.
Omfattning:
200 yh-poäng, 1 år
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
20
Antal veckor LIA:
10
Efter utbildningen kan du arbeta som:
Kvalitets- och processutvecklare
Kvalitets- och miljösamordnare
Produktutvecklare
Förbättringsledare
Kvalitetstekniker (SQA-ingenjör inköp)
Lean-koordinator

Innehåll

Under utbildningen läser du en rad intressanta kurser i olika ämnen - från kommunikation och presentationsteknik till ledningssystem, processutveckling, revision och verksamhetsprocesser. Under utbildningen är du på LIA (Lärande i arbete) i sammanlagt 10 veckor där du får möjlighet att omvandla dina teoretiska kunskaper till praktisk erfarenhet. Utbildningen med sina teoretiska kurser i kombination med LIA gör dig konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Stor regional efterfrågan

Den regionala efterfrågan på kvalitets- och processutvecklare är stor i både Stockholms och Södermanlands län:

"Jag kan se ett ökat behov av personer med kompetens inom kvalitets- och processutveckling. Tack vare att företag och offentliga verksamheter har fokus på att arbeta mer effektivt och strukturerat men även i och med de nya ledningssystemen och de nya strukturerna i dessa. Vi har själva ett behov av att anställa personer med dessa kompetenser."
Daniel Doeser, RagnSells miljökonsult, Stockholm

"Vi på Fläkt Woods jobbar mycket med kvalitets- och processutveckling i vårt förbättringsarbete. Det blir bara mer och mer fokus på detta. Vi ser bara positivt på denna utbildning och vi ser att vi säkert har ett behov att anställa fler personer inom detta område."
Jan Peter Rask platschef på Fläkt Woods, Järna

Vad innebär en yrkeshögskoleutbildning?

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform. Alla yrkeshögskolans utbildningar svarar mot en konkret efterfrågan på arbetsmarknaden och drivs i nära samarbete med arbetslivet. Utbildningen är avgiftsfri och du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Kontaktinformation:

Telefon: 08-789 42 03Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Toggle module
Om Folkuniversitetetes yrkeshögskola

Yh-folder 2018

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan

© 2018 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer