Sök Meny
Intervju med Nina Gau

"Framgång handlar ofta om vilka värderingar man har."

Nina Gau går andra terminen på yrkeshögskoleutbildningen Kvalitets- och processutvecklare i Södertälje. Hon tycker att det bästa med utbildningen är att den har en stark verklighetsförankring med både praktik och studiebesök på schemat.

Yrkeshögskoleutbildningen Kvalitets- och processutvecklare är en ettårig kostnadsfri utbildning som berättigar till studiemedel. Att arbeta som kvalitets- och processutvecklare innebär att ansvara för att aktivt införa, underhålla och förbättra ett företags ledningssystem.

Hej Nina, vem är du?
─ Jag har en bakgrund som högskoleingenjör i elektronik med inriktning mot medieteknik, och har jobbat på ett telekombolag de senaste 10 åren, bland annat som IT Solution Specialist.

Varför sökte du till YH-utbildningen Kvalitets- och processutvecklare?
─ Jag var sugen på att testa något nytt och att utveckla mig själv. Eftersom jag alltid tyckt om att söka efter den bästa lösningen på ett problem, så kändes det självklart att ansöka till utbildningen när jag läste om den.

Vad är det bästa med utbildningen?
─ Att den har en så stark verklighetsförankring, och att det finns en efterfrågan på den här kompetensen från näringslivet. Utbildningen innehåller både studiebesök och praktik, och föreläsarna är alla väl förankrade i arbetslivet och arbetar inom det område de föreläser om. Ytterligare en bonus är att få gå i en klass med många olika yrkeserfarenheter och bakgrunder. De flesta har höga ambitioner vilket smittar av sig på resten av gruppen och gör att det blir en trivsam stämning.

Vad är det viktigaste du lärt dig hittills på utbildningen?
─ Svårt att säga vad som är viktigast, jag har lärt mig så otroligt mycket. Men en sak är att framgång många gånger handlar om vilka värderingar ett företag och deras medarbetare har, vilket är väldigt intressant.

Har du något råd till blivande studenter?
─ Våga! Att ta steget till att plugga kan ibland vara svårt, men om man vågar så ångrar man det inte.

Vad har du för framtidsplaner?
─ Att avsluta utbildningen och förvalta allt jag lärt mig i ett nytt jobb, där jag får utnyttja mina nya kunskaper på bästa sätt.

Nina är 37 år och bor i Järna. Hon är intresserad av inredning och gillar att resa. Just nu håller hon och hennes man på att renovera och inreda ett gammalt hus som de köpt. Hon älskar 40-, 50- och 60-talsmöbler - de enkla linjerna och smarta lösningarna som gjordes på den tiden.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila