Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Adrian - Kvalificerad energitekniker

Fick fast anställning under andra LIA-perioden

Adrian Hanratty, 41, går Folkuniversitetets YH-utbildning till Kvalificerad energitekniker. Redan under andra LIA-perioden fick han jobb på HSB Värmland.

Varför valde du att utbilda dig till Kvalificerad energitekniker?

Sedan jag köpte hus har jag blivit allt mer intresserad av energifrågor. Innan jag flyttade till Sverige arbetade jag inom industrin, bland annat som underhållsmekaniker. Utbildningen till Kvalificerad energitekniker kändes helt rätt eftersom den låter mig kombinera mitt tekniska kunnande med intresset för energieffektivisering inom industrin och fastighetsbranschen.

Hur är det att studera på Folkuniversitetet?

Utbildningen har utvecklats under det år jag har varit här. Ledningsgruppen lyssnar när vi studenter ställer krav, så det blir bättre hela tiden. Personligen tycker jag att balansen mellan skolbänk och praktik fungerar bra. Eftersom jag har en teknisk bakgrund har jag haft lätt att hänga med och tycker att utbildningen har motsvarat mina förväntningar och målsättningar.

Vilka fördelar ser du med att välja en YH-utbildning?

På en YH-utbildning kommer du i kontakt med möjliga arbetsgivare på ett helt annat sätt än när du går i skolan. Med rätt bakgrund och förkunskaper öppnar den dörrar eftersom du får chans att skapa ett kontaktnät. För mig som har några år på nacken, ville byta inriktning och var villig att lägga ner tid och energi har det fungerat jättebra. Jag har fått fast anställning som drifttekniker på HSB Värmland och jobbar redan, samtidigt som jag pluggar.

Yrkeshögskola

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer