Sök Meny
Daniel - Projektkoordinator

Följer sin barndoms drömmar

Daniel Tarkka, 29, bestämde sig för att följa sin bardoms drömmar. Nu utbildar han sig till Projektkoordinator inom hantverks- och möbelindustrin vid Folkuniversitetets Hantverkscentrum i Tibro.

När utvecklades ditt intresse för möbelindustrin?

Som barn ville jag jobba på Hästens Sängar. Jag kunde hela deras produktkatalog utantill och bestämde mig för att det var min plan i livet. Sedan har det varit en brokig resa. Jag har bland annat arbetat som fastighetsskötare och på Volvo PV. I samband med finanskrisen blev jag uppsagd och kände att jag var tvungen att hitta tillbaka till det jag faktiskt ville göra. Eftersom jag har en kreativ ådra och intresse för ledarskap, bild och hantverk föll det sig naturligt att söka YH-utbildningen till Projektkoordinator inom hantverks- och möbelindustrin.

Varför valde du en YH-utbildning?

Den stora fördelen är att YH har en helt annan verklighetsförankring än andra utbildningar. Tack vare att du är ute på företag får du chans att omsätta dina kunskaper i praktiken, bilda dig en egen uppfattning och skapa kontaktnät. Det passar mig väldigt bra.

Motsvarar utbildningen dina förväntningar?

Absolut! Det första som slog mig är hur välorganiserat allt är. Trots att det är en nystartad utbildning är det ordning och reda. Det finns en stark arbetslivskoppling och vi elever blir tagna på allvar och får vara med och påverka.

Har du varit ute på LIA än?

Nej, den börjar i mitten av maj. Drömmen är att komma till Offecct, ett stort möbelföretag här i Tibro. De har en tydlig vision och gör inget av en slump. Kommer jag in där får jag chans att lära känna företaget och visa vem jag är. Det är en dröm att jobba på Offecct i framtiden.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila