Sök Meny

"Blev headhuntad därför att jag brinner för det jag gör"

Josefine Arctaedius tog examen våren 2013 från YH-utbildningen Säljaremarknadsförare med internationell inriktning i Umeå.

Varför valde du just en Yh-utbildning?
Att utbildningen endast var 2-år och kopplade ihop teori med praktik via lärande i arbete (LIA).

Vad var ditt mål med utbildningen SMI?
Att jag efter utbildningen skulle få jobba med B2B försäljning. Är en social person som vill jobba med människor och älskar att sälja.

Uppnådde du dina mål under utbildningen?
Ja det gjorde jag, jag lärde mig mycket om försäljning, marknadsföring och projektledning som jag idag har stor nytta av och att dessa går som en röd tråd i under hela utbildningen. Allt hänger ihop och att dessutom se helheter och sammanhang mellan alla kurser är en stor bonus.

Vilka förväntningar hade du på utbildningen och har de uppfyllts?
Jag ville få tillräckligt med verktyg och bygga nätverk för att lyckas i arbetslivet. Det har jag fått med råge. Som exempel så kan jag ringa vilken konsult från utbildningen som helst och fråga om tips och råd. Har fått ett fantastiskt nätverk som jag verkligen drar nytta av. Som en konsult sa – om du frågar så får du svar, och det har jag tagit fasta på. 

Vad är din största lärdom under utbildningen?
Viktigt att lyssna till andras synpunkter och kunskaper. Jag har insett att alla har något att bidra med och teamwork är roligt och viktigt. ”Ensam är inte starkast” 

Du fick jobb direkt efter utbildningen, varför tror du att just du fick jobbet?
Jag blev headhuntat till jobbet på Avtre därför att jag brinner för det jag gör. Är effektiv, självgående, resultatinriktad och tänker utanför boxen. Dessutom vågar jag anta nya främmande utmaningar som jag inte provat förr. Jag är anställd som partner account manager och det betyder att jag ansvarar för återförsäljarnas säljresultat. Avtre är ett växande företag som säljer smarta IT-tjänster mot företag. 

Vilket råd vill du ge nuvarande och blivande studenter?
Våga fråga – ta chansen och visa att du är intresserad. Fråga konsulterna och ledningsgruppen om råd och tips till LIA-praktik. Dra helt enkelt nytta av deras stora nätverk.

Vilket råd vill du ge till företagen?
Se utbildningen som en chans att anställa flygfärdiga och anställningsbara medarbetare. Detta är inte en traditionell utbildning utan en utbildningsform där studenterna förstår vad som krävs ute på arbetsmarknaden. De har fått utbildning av konsulter som har praktisk erfarenhet från yrkeslivet och sitt ämnesområde.

Vad gör dig till en duktig säljare?
Jag är lyhörd och duktig på att skapa långsiktiga relationer. 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila