Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Magnus - Miljötekniksäljare

Praktikintervjun blev en anställningsintervju

Magnus Eklund, 44, gick Folkuniversitetets YH-utbildning till säljare inom miljöteknik och förnybar energi. De nya kunskaperna gjorde honom så attraktiv på arbetsmarknaden att han fick jobb direkt.

Varför bestämde du dig för att vidareutbilda dig på Folkuniversitetets YH-utbildning med inriktning på försäljning av miljöteknik?

På gymnasiet pluggade jag till anläggningstekniker. Jag gick ut när räntan nådde 500 % och det var totalstopp inom byggbranschen. Jag var tvungen att tänka om och hamnade inom försäljning. I flera år jobbade jag som säljare och rådgivare, bland annat inom försäkrings- och finansbranscherna. Med tiden blev det mycket resande. Eftersom jag ville spendera mer tid med barnen bestämde jag mig för att börja jobba som hantverkare.
För tre år sedan funderade jag på att jobba som säljare igen. När jag råkade ut för en arbetsskada bestämde jag mig för att kombinera rehabiliteringen med studier. Jag har alltid haft ett stort intresse för miljöfrågor. När jag hittade Folkuniversitetets YH-utbildning till säljare inom miljöteknik kändes det som en intressant nisch med bra möjligheter att få jobb.

Varför valde du en YH-utbildning?

Jag sökte en studiegång som liknar arbete. För mig som har jobbat hela mitt liv var det viktigt att studierna hade fokus på yrkeslivet. Utbildningen passar mig bra. Att den går på deldistans har gjort att jag har kunnat kombinera den med min rehabilitering. En annan fördel är att det är en bra mix av studenter. Vi kan dra nytta av varandras erfarenheter. Diskussionerna berikas av att vi har olika studie- och yrkesbakgrunder.

Berätta om hur du fick jobb utan att ens ha varit ute på LIA.

När jag skulle söka praktikplats kontaktade jag Bra Miljöteknik i Sverige AB och bad att få komma och presentera mig förutsättningslöst. En bit in i praktikintervjun insåg jag att den hade utvecklats till en anställningsintervju. Kombinationen av min försäljningsbakgrund, insikten kring anläggningsteknik och utbildningen till försäljare inom miljöteknik gjorde att de redan där, på första träffen, erbjöd mig jobb som försäljningsansvarig i hela Sverige!

Grattis! Kommer du att avsluta din utbildning och ta examen ändå?

Självklart. Jag jobbar parallellt med utbildningen. Bra Miljöteknik i Sverige betalar för att jag ska kunna plugga färdigt. Jag har haft några motiga år sedan olyckan. Det känns skönt att det äntligen har vänt.

Yrkeshögskola

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer