Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Hållbart byggande har framtiden för sig.

Hållbart byggande har framtiden för sig.

Johan Törnqvist ville vidareutvecklas som snickare. Valet föll på YH-utbildningen Byggproduktionsingenjör med fördjupning inom hållbart byggande.

Varför valde du just en YH-utbildning?

Jag har arbetat som snickare i flera år och har ett intresse för det. På Folkuniversitetets YH-utbildning får jag möjlighet att vidareutvecklas och samtidigt vara kvar inom byggnationsdelen. Det känns som ett naturligt steg för mig.

Du är intresserad av praktiskt byggande. Lockade kopplingen till arbetslivet?

Jag gillar att praktikperioder utgör en stor del av utbildningen. Genom att jag får tillämpa och testa mina kunskaper på riktiga arbetsplatser blir den mer knuten till verkligheten. Jag har bland annat varit ute på en LIA-period på en nybyggnation av ett stort prefabhus i Göteborgsregionen. Det var mycket värdefullt. 

Hur ser du på utbildningens hållbarhetsinriktning?

Det är en inriktning som har framtiden för sig. Det finns en växande efterfrågan på hållbarhet och energieffektivisering på beställarsidan och jag tror att den kommer att öka stadigt framöver.

Vad skulle du vilja säga till alla de som funderar på att söka utbildningen?

Det är en intressant utbildning där du lär dig mycket! Det är ingen nackdel om du har förkunskaper från snickeri- eller byggbranschen. Jag tror att du får ut mer av utbildningen då. Framtidsutsikterna på arbetsmarknaden är goda. Det är stort sug efter dig som har de kunskaper du får den här utbildningen.

Yrkeshögskola

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer