Sök Meny

Vatten kommer alltid att behövas

Ricardo Silva Da Lage skolar om sig från snickare till VA-projektör på Folkuniversitetets YH-utbildning.

Efter att ha jobbat som snickare, vaktmästare och på lager ville Ricardo Silva Da Lage, 27, göra något helt nytt. När han inte kom in på polishögskolan föll valet på Folkuniversitetets YH-utbildning till VA-projektör.

– Jag är intresserad av hållbarhet och vattenrening och ville gå den snabba vägen till arbetsmarknaden. Att plugga fem år på Chalmers är inte min grej, så en YH-utbildning var perfekt, säger Ricardo.

Lär sig hur det funkar i verkligheten

YH-utbildningar kombinerar teori och praktik med ett starkt fokus på hur det ser ut i yrkeslivet, vilket passar Ricardo.

– LIA-perioderna på Kungälvs kommun och studiebesöken har varit bra. Jag har fått en bild av hur det fungerar på arbetsmarknaden och en chans att testa hur det är att vara ute på riktiga arbetsplatser, säger han.

– Alla kurserna har varit riktigt bra, och lärarna som är VA-projektörer, VA-ingenjörer och utredare på företag som Norconsult och Sweco vet hur det funkar i verkligheten, fortsätter han.

Nästan garanterad jobb efter examen

Utbildningen har levt upp till Ricardos förväntningar, och han rekommenderar alla som är intresserade att ge den en chans. 

– Vill du ha en snabb och bra utbildning är två år ingenting. Särskilt inte som att du nästan är garanterad jobb efter examen. Du kan arbeta som projektör, utredare, konsult eller som tekniker på ett vattenverk. Eller varför inte bli försäljare inom VA-artiklar. Framtiden ser ljus ut – vatten kommer alltid att behövas!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila