Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
”Arbetslivet ska vara jämställt”

”Arbetslivet ska vara jämställt”

Ronya Karlsson, 20, går Folkuniversitetets YH-utbildning till Kvalificerad drifttekniker.

Varför valde du Folkuniversitetets YH-utbildning till Kvalificerad drifttekniker?

Jag har alltid varit intresserad av teknik. På gymnasiet gick jag teknisk linje för att få en bred grund. Jag sökte till Folkuniversitetets utbildning eftersom yrkesområdet intresserar mig och för att det är hög jobbgaranti. Det känns mycket mera värt att plugga två år och kunna gå ut i arbetslivet direkt än att läsa fyra år på universitetet.

Vad är det bästa med din YH-utbildning?

Vi lär oss mycket och har bra lärare som jobbar inom branschen. Det allra bästa är att vi har mycket praktik och att Folkuniversitetet hjälper oss med kontakterna. Jag har varit på både Stora Enso Skoghall och Nordic Paper Bäckhammar. Det har varit intressant, och det är väldigt bra att få in en fot på ett företag där man kan få jobb.

Du har valt att utbilda dig inom ett mansdominerat yrke. Berätta mer!

Jag anser att arbetslivet ska vara jämställt. Som tjej tycker jag att det är spännande med yrken som är mansdominerade. Företagen vill gärna att det kommer in unga, kompetenta tjejer i branschen. De är intresserade av att få en jämnare fördelning mellan män och kvinnor.

Vad skulle du vilja säga till alla kvinnor som funderar på att gå en teknisk utbildning men tvekar eftersom det är en mansdominerad bransch?

Många förknippar de tekniska yrkena med att det är skitigt och att man får jobba hårt. Jag tycker inte att det ska hindra en. Våga testa!

Yrkeshögskola

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer