Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Kultur, media och design

Yh-utbildningar inom media

Här hittar du yrkeshögskoleutbildningar inom kultur, media och design. Du kan till exempel utbilda dig till bildbehandlare eller fotograf hos oss.

Som fotograf eller bildbehandlare arbetar du i en kreativ bransch med stora variationer i arbetet. 

 • Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen

  TIBRO. Som projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen får du den yrkeskompetens som krävs för att leda arbetet i ett inrednings- eller designuppdrag genom kurser inom projektledning, ekonomi, design och produktion.

 • Bildbehandlare

  STOCKHOLM. Som bildbehandlare arbetar du digitalt med de moment som ingår inom postproduktion av fotografisk och rörlig bild; som bildbehandling, retusch, tryckanpassning och colorgrading. Du har ett nära samarbete med fotografer och andra uppdragsgivare. Vår utbildning är unik och den enda yrkesinriktade postproduktionsutbildningen i sitt slag i Sverige.

 • Dekormålare

  TIBRO. Dekormåleri har en lång tradition i Sverige och är av stor betydelse för vård och återställning av äldre möbler och interiörer. Utbildningen är den enda i Sverige som arbetar med traditionella tekniker och material!

 • Teknikinformatör

  KRISTIANSTAD/DISTANS. Är du tekniker med stort intresse för kommunikation? Eller informatör med ett stort tekniskt intresse? Då borde du studera på vår ettåriga YH-utbildning till teknikinformatör. Vi ger dig verktygen till att utveckla din kommunikativa och pedagogiska förmåga. Du lär dig även hur du förmedlar tekniskt material på ett effektivt sätt i olika digitala kanaler.

 • Visuell kommunikatör Fotograf

  STOCKHOLM. Yrkeshögskoleutbildningen Visuell kommunikatör Fotograf är en 2,5-årig kostnadsfri utbildning som berättigar till studiemedel från CSN. Som visuell kommunikatör fotograf skapar du visuella uttryck för olika typer av medier och uppdragsgivare. 

 • Träbildhuggare

  TIBRO. Som träbildhuggare skapar du vackra dekorationer, ornament och föremål i trä. Tillgången till skickliga bildhuggare som kan utsmycka och vårda möbler och interiörer är av stor betydelse för vårt kulturella uttryck och arv. Utbildningen är den enda i sitt slag i Sverige och en av få i Europa!

 • Gitarrbyggare

  UPPLANDS-VÄSBY. På Musikinstrumentakademien får du en grundläggande och gedigen hantverksutbildning inom gitarrbyggande. Den treåriga yrkeshögskoleutbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. Sista ansökningsdag är den 15 april 2018. 

Yrkeshögskola

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module

Toggle module
Om Folkuniversitetetes yrkeshögskola

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer