Sök Meny
Intervju med Per Läckström

Från jurist till fastighetsförvaltare.

Per Läckström går andra terminen på YH-utbildningen Fastighetsförvaltare i Jönköping. Parallellt med studierna arbetar han som jurist på en myndighet. I sin framtida roll som fastighetsförvaltare hoppas han på att kunna dra nytta av sina erfarenheter som jurist.

Varför valde du att söka till YH-utbildningen Fastighetsförvaltare?
─ Jag ville vidareutbilda mig och skaffa mig nya kompetenser och jag alltid haft ett stort intresse för fastigheter. När jag läste in mig på vad utbildningen handlade om tyckte jag att fastighetsförvaltare lät som ett varierande och intressant arbete.

Vad är det bästa med utbildningen?
─  Att den är utformad i nära samarbete med arbetsgivare och personer i fastighetsbranschen. Det innebär att de kurser vi läser är helt relevanta utifrån den kravprofil som finns för fastighetsförvaltare. Det är också mycket praktik i utbildningen, vilket gör att vi får lära oss arbetet i praktiken och samtidigt knyta kontakter med framtida arbetsgivare.

Vad är det viktigaste du lärt dig hittills på utbildningen?
─ Utbildningen innehåller kurser inom teknik, ekonomi och juridik - alla med anknytning till fastighetsområdet. För min del har det varit nyttigt att lära mig mer av de tekniska delarna. Men jag har  också lärt mig mycket om fastighetsbranschen som helhet.

Har du något råd till blivande studenter?
─ Det viktigaste är att man trivs med sitt arbete. Mitt råd är därför att forska lite i vad utbildningen och arbetet innebär - prata med andra studenter, lärare och arbetsgivare. Under själva utbildningen handlar det inte bara om att klara tentorna, utan också om att tänka till varför man lär sig saker och hur man ska kunna använda det i framtiden. Försök hela tiden att ha en plan över hur din framtid ska se ut, utgå ifrån vad du är intresserad av och vilken typ av jobb som passar dig.

Vad har du för framtidsplaner?
─ Jag vill utvecklas så mycket som möjligt under utbildningen och praktikperioden. Sedan hoppas jag på att kunna dra nytta av mina tidigare erfarenheter och växa in i en ny roll inom fastighetsbranschen. Min målsättning är att hitta ett intressant arbete där jag kan lära mig nya saker och fortsätta utvecklas - och med tiden bli en kompetent fastighetsförvaltare.

Per är 32 år, uppvuxen och bosatt i Jönköping. Han har en juristexamen, och sedan några år arbetar han som jurist på en myndighet, bland annat med offentlig upphandling och tillståndsfrågor. 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila