Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
VA-projektör, Umeå

VA-projektör

UMEÅ/HÄRNÖSAND. Tillgången till friskt vatten är avgörande för ett långsiktigt hållbart samhälle. Som VA-projektör är du hett eftertraktad på arbetsmarknaden och har möjlighet att jobba med spännande projekt och ny teknik både i Sverige och utomlands. Nu finns möjligheten att gå utbildningen i antingen Umeå eller Härnösand!

VA-projektör

Fakta

Arbetsmarknad
Nya investeringar i infrastrukturen, pensionsavgångar och ändrade upphandlingsvillkor leder till att behovet av VA-projektörer ökar markant. Enligt branschorganisationen Svenskt Vatten måste minst 1 200 personer rekryteras inom den kommande tioårsperioden. Genom att utbilda dig till VA-projektör får du en eftertraktad yrkesprofil och goda möjligheter till anställning hos entreprenörer och konsulter men också hos kommuner. En framtida arbetsgivare kan vara företag som Ramböll, WSP, Tyrens, Sweco eller Sigma Civil.

 

Sista ansökningsdatum:
Sen anmälan till den 15 augusti 2018
Utbildningsstart:
10 september 2018
Omfattning:
400 yh-poäng, 2 år
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
20
Antal veckor LIA:
24
Efter utbildningen kan du arbeta som:
VA-projektör
VA-konsult
VA-konstruktör

Utbildningen till VA-projektör ger dig kompetenser inom CAD, projektledning, certifiering BAS P/U, arbete på väg 1-3 a, entreprenadjuridik och VA-projektering.

Två möjliga studieorter
Utbildningen ges på helfart på plats i Umeå men nu finns också möjligheten att läsa den på vår satellitort Härnösand. Kring Sundsvall och Härnösand råder en stor brist på VA-projektörer och arbetsmarknaden där ser fram emot att få ta emot praktikanter och hitta ny arbetskraft via denna YH-utbildning.

Att läsa på en satellitort
Att läsa på en satellitort innebär att utbildningen är platsbunden till en ort (Umeå) men att det också finns en ansvarig utbildningssamordnare på annan ort (Härnösand). Du som väljer att läsa utbildningen i Härnösand kommer att ha ditt klassrum på Folkuniversitetet i Härnösand. Läraren finns på satellit via videolänk.
Detta är alltså inte en distansutbildning, då du kommer att delta på lektionerna i realtid tillsammans med din studerandegrupp i Härnösand.
Utbildningen i Härnösand kommer att starta om minst tre studerande valt att läsa på satellitorten.

Lärande i arbete (LIA)
Under utbildningens 3 LIA-perioder (24 veckor) jobbar du i skarpt läge på olika arbetsplatser. Under LIA-perioderna utvecklar du dina teoretiska kunskaper i praktiken och skapar kontakter som leder till jobb.

LIA utomlands
En fantastisk möjlighet för våra studerande är att de till och med juni 2019 ges möjligheten att genomföra sin LIA (Lärande i arbete) i Frankrike, Italien, Spanien, Wales, Tyskland och Nordirland. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus som möjliggör detta.

Krav på särskilda förkunskaper
Godkänt betyg/E i Matematik B/ Matematik 2a/2b eller 2c eller godkänt betyg/E i Bygg och anläggning 1 och 2 eller motsvarande kunskaper
Godkänt betyg/E i Svenska B/ Svenska 2/ Svenska som andraspråk 2 eller motsvarande kunskaper

Ansök till VA-projektör i Umeå

Kontaktinformation:

Telefon: 090-711457Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

VA-projektör

Toggle module

VA-projektör - din nya karriär

Toggle module

© 2018 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Personuppgifter, GDPR Organisationsnummer