Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
yh teknik och tillverkning

Yh-utbildningar inom teknik och tillverkning

Är du intresserad av ett arbete inom teknik? Vi har många yrkeshögskoleutbildningar med hög kvalitet inom området.

Vi har flera olika yrkeshögskoleutbildningar inom teknik och tillverkning. Bland annat kvalitets- och processteknik, processutvecklare och energitekniker. Vi har även flera olika utbildningar inom vindkraft. Gemensamt för dem alla är att de är avgiftsfria, berättigar till studiemedel och sker i nära samverkan med arbetslivet. Alla utbildningar innehåller en praktikperiod, LIA - lärande i arbete.

 • Elkonstruktör

  VARBERG. Elkonstruktörens arbetsområde har blivit större och mer komplext. Stora moderniseringar inom el och instrumentområdet kräver utbildad personal med både praktisk och teoretisk kompetens.

 • Energitekniker specialisering vindkraft

  VARBERG. Energibranschen är idag en av de snabbast växande marknaderna. Det är framför allt de alternativa energikällorna, som vindkraften, som driver utvecklingen framåt. Därför efterfrågas tekniker med kompetens att sköta driften av en växande vindkraftspark.

 • Järnvägsprojektör

  VARBERG. Pågående utbildning. Järnvägen utgör en väsentlig del av ett långsiktigt hållbart samhälle och nu görs stora satsningar. Den största utmaningen är att hitta personal med rätt kompetens. Järnvägsprojektörer inom ban, el, signal och tele är speciellt efterfrågade. Förbered dig på ett fartfyllt arbete med stora möjligheter att arbeta utomlands.

 • Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen

  TIBRO. Som projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen får du den yrkeskompetens som krävs för att leda arbetet i ett inrednings- eller designuppdrag.

 • Kvalificerad drifttekniker

  KARLSTAD. Pågående utbildning. Som drifttekniker på en avfallspanna, ett kärnkraftverk eller en sodapanna inom massa-/ pappersindustrin har du ett stort ansvar för energiproduktion och minskad miljöpåverkan. YH-utbildningen ger dig kunskap, färdighet och kompetens att övervaka processen, förbättra den och på så sätt skapa en trygghet i energiförsörjningen i samhället.

 • Besiktningstekniker och energiexpert

  GÖTEBORG/MÖLNDAL. Pågående utbildning. Vid husförsäljning görs en överlåtelsebesiktning av byggnadens tekniska skick. Sedan några år finns det även lagkrav på att en energideklaration ska genomföras vid försäljning. Utbildningen ger dig de kunskaper och den arbetslivserfarenhet som krävs för att bli certifierad energiexpert.

 • Fukttekniker

  GÖTEBORG/MÖLNDAL.Som fukttekniker har du ett komplext och spännande jobb där du hanterar fuktskador och arbetar förebyggande, till exempel vid nybyggnationer. Utbildningen är den första och enda i sitt slag i Sverige. Utbildningen är den första och enda i sitt slag i Sverige. 

 • Kvalificerad energitekniker

  KARLSTAD. Pågående utbildning. Vill du ha ett varierat arbete där fokus är service gentemot hyresgäster, problemlösning och energieffektivisering av olika typer av fastigheter? Då är det Energi- och fastighetstekniker du ska utbilda dig till.

 • Kvalificerad försäljare inom miljöteknik och förnybar energi

  GÖTEBORG/MÖLNDAL. Pågående utbildning. Vill du vara med och styra samhället mot en hållbar utveckling? Det här är utbildningen för dig som är intresserad av försäljning, rådgivning och marknadsföring inom miljöteknik och förnybar energi.

 • Läke- och livsmedelstekniker

  LUND. Utbildningen till Läke- och livsmedelstekniker är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning som genomförs i samarbete med Institutionen för Livsmedelsteknik, Lunds Tekniska Högskola.

Teknik

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer