Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Hantverksutbildningar inom Yh

Yh-utbildningar inom hantverk

Du kan lära dig att arbeta med trä, möbler, musikinstrument och mycket mer. Läs gärna mer om våra utbildningar och tittat på de filmer där våra deltagare berättar om sina studier och erfarenheter.

 • Dekormålare

  TIBRO. Dekormåleri har en lång tradition i Sverige och är av stor betydelse för vård och återställning av äldre möbler och interiörer. Utbildningen är den enda i Sverige som arbetar med traditionella tekniker och material!

 • Förgyllare

  TIBRO. Som förgyllare arbetar du med bladguld och andra bladmetaller på material som trä, glas, metall och gips. Yrket har en lång tradition i Sverige. Tillgången till skickliga förgyllare har stor betydelse för vårt kulturella uttryck och arv. Utbildningen är den enda i sitt slag i Sverige och en av få i Europa!

 • Möbelrestaurerare

  TIBRO. Som möbelrestaurerare arbetar du med olika tekniker för att bevara och vårda antika möbler och andra träföremål. Trä, fanér och ytbehandling utgör huvudområden, men kurser i en mängd hantverksdiscipliner ingår. Du kan själv välja att fördjupa dig inom valfritt område. Utbildningen bedrivs i små grupper med hög lärartäthet.

 • Möbeltapetserare

  TIBRO. Som möbeltapetserare arbetar du med allt från halmstoppade möbler från 1600-talet till moderna polyetermöbler. Yrket kräver goda kunskaper om material och arbetstekniker från olika tidsperioder och som studerande kan du göra många val gällande innehåll och objekt, beroende på dina framtidsplaner.

 • Möbeltekniker – specialiserad industritapetserare

  TIBRO: Som möbeltekniker jobbar du med kvalificerad stoppmöbelproduktion som tar hänsyn till estetik, konstruktion, kostnad och miljö. Genom ett innovativt arbetssätt använder och utvecklar du beprövade tapetserarmetoder. Du är också med och utvecklar nya strategier för återtillverkning i cirkulära möbelflöden.

 • Träbildhuggare

  TIBRO. Som bildhuggare skapar du vackra dekorationer, ornament och föremål i trä. Tillgången till skickliga bildhuggare som kan utsmycka och vårda möbler och interiörer är av stor betydelse för vårt kulturella uttryck och arv. Utbildningen är den enda i sitt slag i Sverige och en av få i Europa!

 • Trähantverkare

  TIBRO. Som trähantverkare nytillverkar du möbler och andra träföremål – allt från inredningsdetaljer till bruksföremål – med hjälp av träbearbetningsmaskiner och handverktyg. Utbildningen gör dig attraktiv inom möbel- och inredningsindustrin.

 • Specialsnickare inom möbel- och inredningsindustrin

  TIBRO: Som specialsnickare jobbar du med kvalificerade snickeriprojekt. Du arbetar både självständigt och i team, ofta ihop med designern, löser problem och utvecklar produkter och tekniker på ett effektivt sätt som tar hänsyn till estetik, konstruktion, kostnad och miljö.

 • Musikinstrumentmakare

  UPPLANDS-VÄSBY. Pågående utbildning. På Musikinstrumentakademien får du en grundläggande och gedigen hantverksutbildning inom gitarrbyggande. Den treåriga yrkeshögskoleutbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel.

Hantverk

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer