Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Internationell logistiker/speditör, Umeå

Internationell logistiker/speditör

UMEÅ. Transportbranschen ställer höga krav på kundservice och effektiva leveranser. Växande internationell handel och skärpta miljökrav ställer krav på smarta logistiklösningar. Detta leder till en ökad efterfrågan på välutbildade logistiker/speditörer och transportledare. Utbildningen till Internationell logistiker/speditör ger dig kompetenser inom logistik, export/import, projektledning, supply chain management och hållbara transportlösningar.

Internationell logistiker/speditör

Fakta

Arbetsmarknaden
Transportbranschen ställer höga krav på kundservice och effektiva leveranser och den svenska ekonomin fortsätter att förstärkas. Växande internationell handel och skärpta miljökrav ställer krav på smarta logistiklösningar. Detta leder till en ökad efterfrågan på välutbildade speditörer.
Det som framförallt påverkar speditörernas arbetsmarknad är att många speditörer kommer att gå i pension under det närmaste året. Det leder till att arbetsgivarna i många fall behöver rekrytera ersättare. E-handeln med varor fortsätter att växa i en rasande takt.

 Ansök till utbildningen här

Sista ansökningsdatum:
15 augusti 2017
Utbildningsstart:
28 augusti 2017
Omfattning:
400 Yhp, 2 år
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
20
Antal veckor LIA:
20
Efter utbildningen kan du arbeta som:
Logistiker för transportplanering
Transportlogistiker Speditör
Internationell speditör
Transportledare/trafikledare
Logistiker

En fantastisk möjlighet för våra studerande är att det från och med juni 2017 - juni 2019 ges möjligheten att genomföra sin LIA (Lärande i arbete) i valfritt EU-land. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus som möjliggör detta.

Lärande i arbete (LIA)
Under utbildningens tre LIA-perioder (20 veckor) jobbar du i skarpt läge på olika arbetsplatser inom områdena transportekonomi, internationella transporter och logistik. Under LIA-perioderna utvecklar du dina teoretiska kunskaper i praktiken och skapar kontakter som leder till jobb.

Särskilda förkunskapskrav
Godkänt betyg/E i Matematik B/ Matematik 2a/2b eller 2c, eller motsvarande kunskaper
Godkänt betyg/E i Svenska A/ Svenska 1/ Svenska som andraspråk 1, eller motsvarande kunskaper
Godkänt betyg/E i Engelska B/ Engelska 6 eller motsvarande kunskaper.
Godkänt betyg/E i kursen Logistik 1 och Logistik 2 eller motsvarande minst 2 års yrkeserfarenhet på minst halvtid eller studier inom logistik/speditionsområdet.

Preparandkurs
Nu kan du som saknar betyg i Logistik läsa vår preparandkurs. Folkuniversitetets preparandkurs i logistik ger dig behörighet som krävs på vår utbildning Internationell speditör. Kurserna är framtagna på ett sådant sätt att de i grunden motsvarar respektive gymnasiekurs, men med en komprimerad studietakt och i självstudieform.Ansök till utbildningen här

Kontaktinformation:

Telefon: 090-711457

mathilda.idhult@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Internationell logistiker/speditör

Toggle module

Internationell speditör

Toggle module
Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer