Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Daniel Pettersson

Marknaden skriker efter SharePoint-utvecklare

Daniel Pettersson,SharePoint-arkitekt på DQC AB, fick jobb halvvägs in i Folkuniversitetets utbildning till SharePoint-utvecklare.

Varför sökte du Folkuniversitetets utbildning till SharePoint-utvecklare?

Jag hade arbetat som systemägare på storföretagsnivå och utvecklat en passion för SharePoint. För mig var utbildningen ett naturligt steg i karriären. Den gav mig möjlighet att fördjupa mig inom det jag gillar att jobba med.

Motsvarade utbildningen dina förväntningar?

Absolut! Den var nära sammansvetsad med yrkeslivet och gav mig spetskompetens. Under LIA-perioderna fick jag mina teoretiska kunskaper från skolan bekräftade samtidigt som jag fick praktiska erfarenheter som väger tungt i branschen. Det ledde till att jag fick jobb halvvägs in i utbildningen.

Hur ser arbetsmarknaden för SharePoint-utvecklare ut?

Marknaden skriker efter kompetenta SharePoint-utvecklare. Många stora och mellanstora företag använder SharePoint-lösningar idag. Inom konsultbranschen är rekryteringsbehovet är lika stort över hela världen. Ett talande exempel är att alla mina studiekamrater från utbildningen har jobb idag.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka utbildningen?

Sök – nu! Vill du ha ett spännande, varierat, välbetalt och framtidstryggt jobb är SharePoint-utvecklare helt rätt för dig. Som om inte det vore nog är karriärmöjligheterna goda och arbetsmarknaden global!


Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module
LIA utomlands