Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Preparandkurser

Preparandkurs på distans

Om du saknar någon behörighet i din ansökan till en av Folkuniversitetets Yh-utbildningar kan vi eventuellt hjälpa dig med att nå den behörigheten genom en preparandkurs (prep-kurs).

Dessa prep-kurser är bara giltiga inför Folkuniversitetets Yh-utbildningar och ger dig inte varken ett formellt betyg eller ett kursbevis. De ger dig enbart motsvarande kunskaper i behörigheter du behöver för att öka chansen att få komma in på en specifik Yh-utbildning på Folkuniversitetet.

  • Observera att godkänd bedömning från genomförd prep-kurs inte garanterar en plats på sökt utbildning, den godkänner enbart det enskilda behörighetskravet för din ansökan.
  • Kurserna innehåller ett antal inlämningsuppgifter och avslutas med ett skriftligt prov.
  • Kurserna motsvarar 5 veckors heltidsstudier eller 10 veckors halvtidsstudier för en medelpresterande studerande.
  • Registrera dig så snart du kan för att vara säker på att bli färdig i tid innan sista inlämningsdatum på angiven Yh-utbildning.

I kurslistan kan du se om vi har en prep-kurs för just ditt behörighetsbehov. För att söka till våra prep-kurser bokar du nedan på respektive kurs.

OBS!

För att kunna få din bokning av en prep-kurs godkänd måste du ha lämnat in en ansökan på Yh-antagning till en aktiv Yh-utbildning på Folkuniversitetet. Har du inte sökt en angiven Yh-utbildning kan du tyvärr inte heller boka en prep-kurs.

Kontakta oss

Toggle module

Kontoret i Trollhättan:
Leo Rabe
0520-52 50 92
distans.vast@folkuniversitetet.se