Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Visuell kommunikatör Fotograf

Visuell kommunikatör Fotograf

Yrkeshögskoleutbildningen Visuell kommunikatör Fotograf är en 2,5-årig kostnadsfri utbildning som berättigar till studiemedel från CSN. Som visuell kommunikatör fotograf skapar du visuella uttryck för olika typer av medier och uppdragsgivare.

Visuell kommunikatör Fotograf

Fakta

Fotografyrket är en yrkesroll i förändring och dagens medielandskap utvecklas i snabb takt. Därför blir det allt viktigare för de som arbetar inom den kommunikativa branschen att effektivt nå ut med sina budskap i mediebruset. Som Visuell Kommunikatör Fotograf har du en viktig roll i att producera relevanta, visuella produktioner som motsvarar eller till och med överträffar uppdragsgivarens beställning. Du arbetar med både fotografi och rörlig bild mot till exempel en beställare på en reklam-, media- eller informationsbyrå, marknadsavdelning eller tidningsredaktion.

Sista ansökningsdatum:
Ansökan är stängd
Utbildningsstart:
Augusti 2018
Behörighet:
Grundläggande behörighet för studier vid yrkeshögskolan och särskild behörighet.
Omfattning:
500 Yh-poäng
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
18
Antal veckor LIA:
30
Efter utbildningen kan du arbeta som:
Yrkesfotograf
Kvalificerad fotoassistent
Visuell kommunikatör
Bildredaktör
Bildansvarig
Kvalitetsansvarig visuella uttryck
Film och cinemagraph producent
Bildproducent
Projektledare inom stillbild och rörlig bild

Är du intresserad av utbildningen? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags att söka till nästa utbildningsomgång.

Skicka en intresseanmälan

Framtiden innebär en tuff arbetsmarknad där du främst arbetar som egenföretagare. Därför är det viktigt att du är välutbildad inom både teori och praktik för att kunna arbeta på ett effektivt sätt och leverera material av hög kvalité. På utbildningen får du läsa kurser i bland annat bildkommunikation, juridik, projektledning och storytelling. Självklart studerar du även produktion av fotografisk och rörlig bild.

Utbildningen kommer från hösten 2018 att vara inplacerad i den svenska referensramen för kvalifikationer – SeQF på nivå 6. Se www.seqf.se

Lärande i arbete (LIA)

LIA betyder lärande i arbete och innebär att en del av din utbildning är förlagd ute på en arbetsplats. Du får nyttig arbetslivserfarenhet och får känna på din kommande yrkesroll redan under studietiden.

Under utbildningen Visuell kommunikatör Fotograf har du två LIA-kurser:

  • En kortare kurs, LIA 1, som är inriktad mot beställning av fotografi och rörlig bild.
  • En längre period, LIA 2, då du gör praktik hos ett företag som producerar fotografi och rörlig bild. Det finns även möjlighet att genomföra LIA 2 internationellt.

Vad innebär en yrkeshögskoleutbildning?

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som utformas i nära samarbete med arbetslivet för att möta arbetsmarknadens behov av kompetens och utbildningarna ska leda till jobb. Utbildningarna är avgiftsfria och du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Studiemedel på en yrkeshögskoleutbildning belastar högskolekvoten av dina studiemedel.

Kontaktinformation:

Telefon: 08-789 42 00Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Yrkeshögskola

Toggle module
Toggle module
Om Folkuniversitetetes yrkeshögskola

Yh-folder 2018

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan

© 2018 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Personuppgifter, GDPR Organisationsnummer