Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Om vår skola

Om Einar Hansengymnasiet

Förverkliga dina drömmar på Einar Hansengymnasiet!

Einar Hansengymnasiet är en liten skola och det kommer vi alltid att vara. Vi tror nämligen att det är lättare att trivas när alla känner alla. Stämningen är familjär och du hittar snabbt nya vänner. Kvitto på att det fungerar får vi dagligen – många väljer att stanna kvar på skolan efter lektionstid för att plugga tillsammans, spela spel eller bara umgås.

  

Våra lärare brinner för sina ämnen
Alla som undervisar på Einar Hansengymnasiet är välutbildade – flera har även disputerat – och deras stora ämneskunskap gör lektionerna intressanta och varierande. Våra språklärare undervisar i sina modersmål, vilket ger dig och dina klasskompisar en bättre och djupare förståelse för både språk och kultur.

Steget till universitet och högskola är kort
i trean får eleverna som läser Naturvetenskaplig specialisering eller Humanistisk och Samhällsvetenskaplig specielaisering möjlighet att diskutera idéer och tankar med forskare från t ex Lunds Universitet. Kontakten med den akadmiska världen är värdefull, och i ett nära och lärorikt samarbete med aktiva forskare blir kunskapen djupare.

Vi har roligt tillsammans 
Många av våra elever som går ut från Einar tycker att vandringen och skidåkningen i åk 1 är bland det roligaste de gjort. Vi har även Einarmiddagen, friluftsdagar och studieresor som elever minns med glädje. Det finns en stor gemenskap på skolan, mellan klasser och årskurser och givetvis mellan elever och personal. Elevkåren på skolan anordnar Einarmiddagen, vårfest och lite till och sedan har vi den traditionsenliga trampbåtstävlingen i kanalen vid sommaravslutningen. 

Eleverna är försäkrade för olycksfall under skoltid och till och från skolan
Einar Hansengymnasiet har en kollektiv olycksfallsförsäkring hos Länsförsäkringar. Läs mer om omfattningen här. Vid olycksfall så kontakta mentor, skolans administratör eller rektor. 

 

Om vår skola

Toggle module

Välkommen på öppet hus!

Toggle module

Varmt välkommen på öppet hus på Regementsgatan 4 i Malmö! Du kan besöka oss den 13 november 2019, kl. 17-19, och den 14 januari 2020, kl. 17-18.30.

Följ oss!

Toggle module

Kunskap förändrar – hör Mark berätta

Toggle module