Du är här:
Alla kan sjunga!

Publicerad: 2017-10-03 17:16

Alla elever på Internationella gymnasiet som tycker om att sjunga är välkomna att sjunga tillsammans med körpedagogerna Marie Bejbom och Charlotte Rider och skolans sprintklasser.

Efter flera fina konserter och skolavslutningar börjar ett nytt år för skolans kör.

Sedan våren 2016 har skolans sprintklasser sjungit i kör som ett sätt att lära sig svenska. Vi började under ledning av Amanda i Hum 13, men har sedan hösten 2016 varit en del av Körkrafts projekt med körsång som integration. Körens arbete dokumenteras av filmare och de följer arbetet på Internationella gymnasiet. Vi har gjort flera fina konserter, bland annat under Stockholms kulturnatt i Eric Ericsson hallen ute på skeppsholmen. Kören har också ett samarbete med Lilla Akademins gymnesieskola och deras kör. Ibland besöker vi dem i Stockholm, ibland kommer de hit.

Från och med hösten 2017 vill vi nu se fler av skolans elever med i kören - det är inget krav på att kunna sjunga, tvärtom kommer du lära dig att använda din röst. Du som kan svenska kommer dessutom kunna hjälpa den som håller på att lära sig.

/Maja Nordström, lärare i svenska som andraspråk och samhällskunskap

Toggle module