Du är här:
Gymnasieelever skriver för seniorer

Publicerad: 2019-11-11 10:10

Det finns flera fördelar för Internationella gymnasiet med att vara en del av Folkuniversitetet - och vice versa

Som ni säkert känner till är vår skola en del av Folkuniversitetet, och Folkuniversitetet är som känt en gammal folkbildningsinstitution som ger alla som vill en möjlighet att lära sig någonting nytt. Det erbjuds kurser i allt från att lära sig plocka ätliga svampar till bland annat språkkurser och skrivarkurser.

Senioruniversitetet, som är en del av Folkuniversitetets verksamhet, ger alla som gått i pension möjlighet att förkovra sig genom föreläsningar och kurser.

Vårt gymnasium ligger vägg i vägg med både Folkuniversitetet och med Senioruniversitetet. Det här ger möjligheter för den som ser dem. Vår lärare i svenska, Helena Spännar, har just nu inlett ett samarbete med senioruniversitetet. Hennes elever i åk 2 har skrivit noveller inspirerade av texter från antiken för deltagarna i senioruniversitetets kurs i skrivande. Senioruniversitetets kursdeltagare kommer under en tid framöver att både läsa och kommentera elevernas texter!