Du är här:
Mänskliga rättigheter och vinstintressen Internationella Gymnasiet Uppsala

Mänskliga rättigheter och vinstintressen

Publicerad: 2016-05-13 13:44

Internationella gymnasiet gästades av två f.d. elever som under en längre tid studerat den negativa effekt som storföretag harpå urinvånares och småbönders livsvillkori Latinamerika

I onsdags fick vi besök av Lotta Palm som tog studenten från Internationella gymnasiet 2012. Lotta har efter studenten bland annat rest en hel del i Latinamerika. Under detta läsår går hon en utbildning på Sörängens Folkhögskola i Nässjö om rättvisefrågor för småbrukare och urinvånare i Latinamerika, och har under kursen bott fem månader på landsbygden i Paraguay.

Lotta och hennes klasskompis Ellen berättade intressant om hur bland annat utländska storföretags sojabönsproduktion drabbar fattiga människor som bor på landsbygden i Paraguay och Argentina, med vattenbrist, miljöförstörelse och förgiftning av befolkningen som följd. Vi fick även lära oss hur viktigt det är att organisera sig för att komma tillrätta med detta.

Tack för en intressant föreläsning!

/Fredrik Lund