Du är här:
Föregående Nästa

SPRINT - nya elever på IGU

Publicerad: 2016-01-13 12:31

På Internationella startades en ny klass för nyanlända ungdomar

I december hände det mycket på Internationella gymnasiet. Strax före jullovet startades en språkintroduktionsklass - SPRINT -  för nyanlända ungdomar. Vår lilla skola möblerade snabbt om, så att de ca 30 eleverna fick ett eget klassrum. Första dagarna ägnades främst åt information och till att lära känna varandra och skolans personal samt övriga elever. Torget förvandlades till en pepparkaksateljé där de mest fantastiska pepparkakshus skapades av glada och nyfikna elever.

De fick också vara med om en traditionsrik julavslutning. Men där satt de inte bara i publiken utan deltog med mycket uppskattade framträdanden: Någon läste upp gripande dikter simultantolkade till engelska, det bjöds också på en traditionell syrisk sång om kärleken och längtan till hemlandet och sist men inte minst fylldes scenen av ett medryckande streetdancenummer.