Du är här:

Publicerad: 2018-01-26 10:02

Jag skriver i dina ord - Skrivtävling för alla gymnasieelever

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Tävlingsreglerna är desamma för alla; skriv en egen valfri typ av skönlitterär text utifrån en redan existerande dikt eller låttext. Skriv titel på inspirationskälla överst i ditt textdokument. Din text får vara max 6 000 tecken inklusive blanksteg.

SKRIV PÅ DITT MODERSMÅL - FÅ TEXTEN ÖVERSATT!

I år kan du som är nyanländ gymnasieelev och går på språkintroduktion eller läser svenska som andraspråk - skriva ditt tävlingsbidrag på ditt eget modersmål. Har du dari, pashto, persiska, arabiska eller somaliska som modersmål kan du få din text översatt till svenska! Har du ett annat modersmål kan du kontakta författarcentrum, så kanske de kan hjälpa dig.

Maila din färdiga text till: jagskriver@forfattarcentrum.se. Skriv ditt namn, skola och vilket språk texten är skriven på i mailet.

Skriver du på annat språk än svenska är det bråttom; deadline är 31 januari.

Har du frågor är det bara att maila jagskriver@forfattarcentrum.se.

Toggle module