Du är här:
Internationella gymnasiets rektor

Välkommen Lotta - vår nya rektor!

Publicerad: 2018-08-28 13:06

Internationella gymnasiets nya rektor flyttar snart in på skolan. Men eftersom det dröjer ytterligare några veckor bad vi om en liten intervju.

Lotta Pahlén - vem är du?
Mamma till tre fina pojkar, gift med Stefan som driver släktens familjeföretag vidare. I familjen ingår även Alfons, en norsk skogskatt samt vår hund (Bordercollie/Labrador) som håller igång hela familjen med sitt livliga temperament.

På fritiden är jag gärna ute i naturen och rör på mig genom löpning och skidåkning. De senaste åren har Tjejvasan blivit en härlig vintertradition!

När börjar du hos oss?
Måndagen den 22 oktober.

Vad har du för tidigare erfarenhet av gymnasieskolor och gymnasieungdomar?
Har sedan 2010 arbetat inom gymnasieskolan och haft olika roller som Studievägledare, Samordnare för arbetsplatsförlagt lärande (APL) och Biträdande rektor. Har erfarenhet av utbildning på såväl högskoleförberedande program som yrkesprogram.

Innan dess har jag jobbat som Ridlärare och i den rollen mött många ungdomar genom åren.

Vart reser du helst Indien, Barcelona, Brighton, Aix en Provence eller Berlin?
Barcelona, jag har varit där flera gånger, senast nu i somras.

Vad ser du mest fram emot i din nya yrkesroll?
Att fortsätta utveckla den fina verksamhet som idag finns på Internationella gymnasiet och att stärka varumärket ytterligare. Vidare att få vara med och skapa förutsättningar för ett lärande som sker i samverkan med det omgivande samhället.

Vilken är din senast lästa bok?
"Hur jag lärde mig förstå världen " av Hans Rosling. I övrigt ligger det mest kurslitteratur på sängbordet, jag avslutar rektorsutbildningen i november.

Vad vet du om Folkuniversitetet?
Ett studieförbund som är verksamma i hela Sverige och som erbjuder utbildning inom flera olika skolformer.