Du är här:
Föregående Nästa

Professor i Estetik besöker HUM 15

Publicerad: 2018-03-14 10:13

Victor Persson, lärare i filosofi, tar sina elever närmare universitetet

Elisabeth Schellekens är ämnesansvarig professor i estetik vid Uppsala Universitet och den femte mars kom hon till Internationella gymnasiet i Uppsala för att prata om vad estetik är. Anledningen till att hon besökte just oss har främst att göra med att vi som läser humanistiska programmet kan antas ha ett intresse för humanioras ämnen.

Om estetiken sa hon bland annat att det "är en gren i filosofin som granskar stora påståenden inom konst och kultur." Med andra ord så innebär det att man i estetiken studerar konsten djupgående genom att ställa frågor såsom vad det är som skiljer konst från icke-konst.

Jesycah Rybrant, HUM 15

Toggle module